Search found 9 matches

by Whistler
Tue Nov 18, 2014 9:25 am
Forum: General Discussion
Topic: UMS Does Not See My iMac's Second Drive
Replies: 1
Views: 2694

Re: UMS Does Not See My iMac's Second Drive

Hi ferrarif1355! It's not really a workaround, per se, but not exactly intuitive by Mac standards either. The way you get to other drives when you click to add a folder on the Navigation tab is to select your main drive in the top drop-down menu (typically "Macintosh HD"). Then scroll down to the "V...
by Whistler
Tue Nov 04, 2014 10:37 am
Forum: Mac OS X-specific Support
Topic: *.MKV Problem with FFmpeg 2.2.2 (needed for Audacity 2.06)
Replies: 4
Views: 4122

Re: *.MKV Problem with FFmpeg 2.2.2 (needed for Audacity 2.0

I was having mkv issues and weird unnecessary transcoding with mp4 files on my system after changing back and forth between UMS versions while troubleshooting another problem about a week ago. What fixed it for me was to quit UMS and delete the UMS folder found in /Users/<yourname>/Library/Applicati...
by Whistler
Mon Nov 03, 2014 5:54 am
Forum: Mac OS X-specific Support
Topic: [Solved] Very slow startup
Replies: 3
Views: 3482

Re: Very slow startup

Outstanding! Glad you found the fix. I'll add it to my "just in case" file. :D
Perhaps as Yosemite matures and the supporting techs (Java, ffmpeg, etc.) catch up we'll have fewer workarounds.
by Whistler
Sun Nov 02, 2014 9:24 am
Forum: Mac OS X-specific Support
Topic: [Solved] Very slow startup
Replies: 3
Views: 3482

Re: Very slow startup

I don't know if this is related but check out this thread: http://www.universalmediaserver.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=2340 It has to do with ffmpeg running the cpu at 100% at startup. I bring this up because you mentioned the three minute delay. When I was monitoring my UMS startup it took appro...
by Whistler
Thu Oct 30, 2014 7:43 am
Forum: Media Renderers
Topic: Help us improve support for your devices
Replies: 198
Views: 173214

Re: Help us add support for your renderer

Hi Whistler, thanks a lot for the logs and image! I've added the improved support to our code now :) I would build you a version to test it but I can't build for OS X, maybe Optimus will build one Thank you, SubJunk! If Optimus builds one I'd be happy to try it out. If not, just knowing that it wil...
by Whistler
Wed Oct 29, 2014 8:27 am
Forum: Media Renderers
Topic: Help us improve support for your devices
Replies: 198
Views: 173214

Re: Help us add support for your renderer

This is for the Samsung BD-F5900 bluray player. I've included my log files and also included, in the ZIP, a PNG of the unit itself using the image format dictated by the entry in Github. (273x128 with 10px clearance on right and left). I use a slightly modified version of the Samsung TV E series ren...
by Whistler
Tue Oct 21, 2014 5:51 am
Forum: Mac OS X-specific Support
Topic: FFMPEG process out of control, uses all ram.
Replies: 8
Views: 6287

Re: FFMPEG process out of control, uses all ram.

Could you try with versions 4.0.0 and 4.0.1 too? They have different FFmpeg versions so that might help us see whether that's the issue Same thing on both 4.0.0 and 4.0.1. Also I just noticed, across all the versions I've tested, that upon reboot & UMS restart the "mplayer" process runs for about 3...
by Whistler
Mon Oct 20, 2014 2:15 pm
Forum: Mac OS X-specific Support
Topic: FFMPEG process out of control, uses all ram.
Replies: 8
Views: 6287

Re: FFMPEG process out of control, uses all ram.

Does it happen if you use the Java 7 version of 4.2.0 too? Yes it does. I run the UMS Java 8 on my 2009 mac mini which only has Java 8 installed so I tried UMS Java 7 on my 2012 MBPro which only has Java 7 installed. Both systems are running Yosemite. Since it was the first run of UMS on my MBPro I...
by Whistler
Sun Oct 19, 2014 1:40 pm
Forum: Mac OS X-specific Support
Topic: FFMPEG process out of control, uses all ram.
Replies: 8
Views: 6287

Re: FFMPEG process out of control, uses all ram.

Just chiming in with the same ffmpeg issue so you know it's not an isolated issue. Fortunately my system did not stop responding while ffmpeg was eating all my cpu cycles and RAM. My system was sluggish but still responded. Ffmpeg kept running for approximately 3.5 minutes and used up to 1.5 gigs of...