Search found 11 matches

by elpetak
Wed Jan 22, 2020 1:18 pm
Forum: Announcements
Topic: Version 9.2.0 released
Replies: 5
Views: 18934

Re: Version 9.2.0 released

Well something went really wrong with this new version and my TV Samsung UE49NU7105, now 90% of my files doesn't play, my TV give an error and skip to the next one, which give an error and skips to the next one, and so on. My only option is to go to the Transcoding folder and select the No Transcod...
by elpetak
Sun Oct 06, 2013 12:43 pm
Forum: Beta Builds
Topic: Strange issue with H264TSAC3. 3.0.0-a5/6 and probably others
Replies: 4
Views: 9619

Strange issue with H264TSAC3. 3.0.0-a5/6 and probably others

A few weeks ago and after a long time of not using UMS I installed (clean install) 3.0.0-a5 and a few days ago I used the UMSbuilder to get 3.0.0-a6. I'm using wifi and I need subs so transcoding to H264 is really a blessing for me since it really gets much better quality for wifi bandwidth. After p...
by elpetak
Sun Oct 06, 2013 12:14 pm
Forum: General Discussion
Topic: Mencoder vs. ffmpeg
Replies: 18
Views: 18298

Re: Mencoder vs. ffmpeg

but in all tests I did with H.264 encoding and a PS3, seeking/jumping to a specific time fails with mencoder but works with ffmpeg.
At least when using H.264 it seems to me that ffmpeg does a better job.
by elpetak
Thu Oct 03, 2013 4:31 pm
Forum: General Discussion
Topic: Mencoder vs. ffmpeg
Replies: 18
Views: 18298

Re: Mencoder vs. ffmpeg

now that ffmpeg works with external subs and has styled subs, if I don't need internal subs, is there any reason not to make ffmpeg the default engine?
by elpetak
Thu Oct 03, 2013 12:02 pm
Forum: Beta Builds
Topic: 3.0.0-a6 H264TSAC3 can't seek
Replies: 4
Views: 10106

3.0.0-a6 H264TSAC3 can't seek

I changed the PS3 rendered to H264TSAC3 and everything was beautiful, except seeking (and some file that don't play well, but that's another topic). UPDATE: This happens with Mencoder. If I use FFMPEG seeking works. With MPEGPSAC3 it works: DEBUG 2013-10-02 20:48:08.147 [New I/O worker #5] Requestin...
by elpetak
Fri Sep 13, 2013 1:47 pm
Forum: Beta Builds
Topic: 3.0.0-a5: Option lavcopts: Unknown suboption crf
Replies: 2
Views: 3794

Re: 3.0.0-a5: Option lavcopts: Unknown suboption crf

Comparing the command line generated for H.264 on 2.6.5 vs the one on 3.0.0-a5 I found this: 2.6.5 (works) -lavcopts autoaspect=1:vcodec=libx264:acodec=ac3:abitrate=640:threads=4:o=preset=superfast, crf=20 ,g=250,i_qfactor=0.71,qcomp=0.6,level=4.1,weightp=0,8x8dct=0,aq-strength=0: keyint=25:vqmax=5:...
by elpetak
Fri Sep 13, 2013 11:29 am
Forum: Beta Builds
Topic: 3.0.0-a5: Option lavcopts: Unknown suboption crf
Replies: 2
Views: 3794

3.0.0-a5: Option lavcopts: Unknown suboption crf

I was playing around with h.264 transcoding and bandwidth settings to see how it handle low bandwidth and I got this error INFO 2013-09-12 20:21:40.829 [New I/O worker #2] Starting transcode/remux of test.mkv DEBUG 2013-09-12 20:21:40.832 [New I/O worker #2] Launching transcode with media info: cont...
by elpetak
Fri Sep 13, 2013 11:08 am
Forum: General Help and Support
Topic: MEncoder and subtitle problem
Replies: 47
Views: 46331

Re: MEncoder and subtitle problem

This is weird... Now that part works. I swear I didn't change anything. The only issue now is that DTS audio is somehow not working with my external receiver but that could be something wrong with my setup. Anyway, the last test I just did had this "pms-tsmuxer.meta": MUXOPT --no-pcr-on-video-pid --...
by elpetak
Wed Sep 11, 2013 10:59 am
Forum: General Help and Support
Topic: MEncoder and subtitle problem
Replies: 47
Views: 46331

Re: MEncoder and subtitle problem

Allright, test done. First I uninstalled the old version and deleted the install directory. Then I installed 3.0.0-a5 and selected the "clean install" checkbox. Tested and got the same result. Playback failed and three "mencoder.exe" were left running (one of them consuming high cpu). Got a "There i...
by elpetak
Tue Sep 10, 2013 12:06 pm
Forum: General Help and Support
Topic: MEncoder and subtitle problem
Replies: 47
Views: 46331

Re: MEncoder and subtitle problem

I've reported the same issue here: http://www.universalmediaserver.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=766 But then I used the same workaround: hdmi cable from laptop to TV. Yesterday I had the need to use UMS again so I installed 2.6.5 (complete reinstall after wiping the directory and also checking the ...