Search found 371 matches

by Wolfgan
Fri Mar 11, 2016 12:19 am
Forum: Developers
Topic: hardware platform you developing UMS program
Replies: 5
Views: 4294

Re: hardware platform you developing UMS program

Check the UMSbuilder thread (viewforum.php?f=25), for light testing I found it sufficient and easy to install.
by Wolfgan
Fri Mar 11, 2016 12:16 am
Forum: General Help and Support
Topic: Videos not playing after being idle for a while
Replies: 8
Views: 2604

Re: Videos not playing after being idle for a while

Are you sure your server isn't configured to save energy when idle and disconnect power to ethernet/wifi/HDD or the like?
Or a jealous firewall/AV forcing to close connections not in use?
Try changing your power management config to full power for a while, and see if it corrects itself.
by Wolfgan
Sun Mar 06, 2016 3:00 am
Forum: UMSBuilder
Topic: UMSBuilderV2: build any UMS branch
Replies: 50
Views: 53002

Re: UMSBuilderV2: build any UMS branch

It worked. Thanks a lot @infidel!
by Wolfgan
Sun Mar 06, 2016 2:16 am
Forum: General Help and Support
Topic: Hardware Requirments to encode and stream HD qulity
Replies: 4
Views: 2000

Re: Hardware Requirments to encode and stream HD qulity

May I ask why you want to transcode everything? I run UMS in an old single core / 3GB file/media server (with plenty of storage) at home, and no issues whatsoever serving multiple renderers with a remuxing but no video transcoding policy, and I never had a quality issue with this setup even with ful...
by Wolfgan
Sat Mar 05, 2016 8:09 am
Forum: UMSBuilder
Topic: UMSBuilderV2: build any UMS branch
Replies: 50
Views: 53002

Re: UMSBuilderV2: build any UMS branch

I was trying to compile a test branch and found out that UMSbuilder aborts with an error. Your branch and 'origin/webdownload' have diverged, and have 12 and 150 different commits each, respectively. (use "git pull" to merge the remote branch into yours) fatal: Not possible to fast-forward, aborting...
by Wolfgan
Thu Feb 25, 2016 12:48 am
Forum: Mac OS X-specific Support
Topic: WDTV Live playback issues for (mostly) 1080p video content
Replies: 1
Views: 2104

Re: WDTV Live playback issues for (mostly) 1080p video content

Post logs as per viewtopic.php?f=9&t=556 for better help.
Are you on wifi or wired eth?
I read your other post on VPN... maybe the VPN link gets saturated and just drops the connection?
by Wolfgan
Wed Feb 24, 2016 12:51 am
Forum: General Help and Support
Topic: UMS Won't start
Replies: 8
Views: 12884

Re: UMS Won't start

Open a command prompt and launch UMS.exe from the installation folder to try capture any error (ie java not in the path?)
There's also a manual ums.bat file in the same folder that you may use alternatively for testing.
by Wolfgan
Tue Feb 23, 2016 8:19 am
Forum: General Help and Support
Topic: Stream to xBox AND audio receiver in parallel
Replies: 11
Views: 4023

Re: Stream to xBox AND audio receiver in parallel

Hi Wolfgan, thanks for your reply. I tried to set up a specific profile and failed, therefore I was wondering how Hoschi managed to set his speakers up. Post the relevant info from the logs you got following the FAQ and your try for the custom profile and maybe the community can help (without actua...
by Wolfgan
Mon Feb 22, 2016 2:38 am
Forum: General Help and Support
Topic: Stream to xBox AND audio receiver in parallel
Replies: 11
Views: 4023

Re: Stream to xBox AND audio receiver in parallel

Hi Hoschi, can you tell me how were you able to play from the UMS software to your Samsung WAMs? I have the M7 (WAM750) and I can't play from UMS directly to it; I have to go through the Samsung app, since UMS recognizes it as Samsung E+ Series and that's how far I get: SamsungM7.png Check http://w...
by Wolfgan
Mon Feb 22, 2016 1:21 am
Forum: Announcements
Topic: Version 6.1.0 released
Replies: 15
Views: 23950

Re: 6.1.0 released

Downloaded and testing it. Thanks for the release!