ffmpeg transcode fails on mkv

For help and support with Linux-specific issues
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
katero01
Posts: 8
Joined: Mon Sep 28, 2015 6:58 am

ffmpeg transcode fails on mkv

Post by katero01 » Mon Sep 28, 2015 7:05 am

I have some mkv files that will not play in the web or ps4 player. I have loaded the 5.2.2 java 7 version on windows and these files play fine but on my centos 7 server running 5.2.2 java 7 the ffmpeg process fails. the logs are bellow the error highlighted in red and log dump attached



DEBUG 12:12:00.159 [main] Sun Sep 27 12:12:00 MST 2015
DEBUG 12:12:00.160 [main] Reading cred.path: "/home/mcintyrg/.config/UMS/UMS.cred" (default: "")
DEBUG 12:12:00.209 [main] PID: 6814
DEBUG 12:12:00.210 [main]
INFO 12:12:00.210 [main] Starting Universal Media Server 5.2.2
INFO 12:12:00.211 [main] Based on PS3 Media Server by shagrath, copyright 2008-2014
INFO 12:12:00.211 [main] http://www.universalmediaserver.com
INFO 12:12:00.211 [main]
INFO 12:12:00.211 [main] Build: 4660ba3df (2015-08-13)
INFO 12:12:00.211 [main] Java: OpenJDK 64-Bit Server VM 1.7.0_85 64-bit by Oracle Corporation
INFO 12:12:00.212 [main] OS: Linux 64-bit 3.10.0-229.14.1.el7.x86_64
INFO 12:12:00.212 [main] Encoding: UTF-8
INFO 12:12:00.224 [main] Memory: 1067 MB
INFO 12:12:00.224 [main] Language: en
INFO 12:12:00.224 [main]
INFO 12:12:00.225 [main] Working directory: /home/mcintyrg/Downloads/ums-5.2.2
INFO 12:12:00.225 [main] Temp directory: /tmp/universalmediaserver
INFO 12:12:00.226 [main] Logging config file: /home/mcintyrg/Downloads/ums-5.2.2/logback.xml
INFO 12:12:00.226 [main] debug.log: /home/mcintyrg/.config/UMS/debug.log
INFO 12:12:00.227 [main]
INFO 12:12:00.227 [main] Profile directory: /home/mcintyrg/.config/UMS
INFO 12:12:00.227 [main] Profile directory permissions: rw
INFO 12:12:00.228 [main] Profile path: /home/mcintyrg/.config/UMS/UMS.conf
INFO 12:12:00.228 [main] Profile permissions: rw
INFO 12:12:00.272 [main] Profile name: centosfs
INFO 12:12:00.272 [main]
DEBUG 12:12:00.272 [main] Reading web_conf: "/home/mcintyrg/.config/UMS/WEB.conf" (previous: null, default: "/home/mcintyrg/.config/UMS/WEB.conf")
INFO 12:12:00.272 [main] Web conf path: /home/mcintyrg/.config/UMS/WEB.conf
INFO 12:12:00.273 [main] Web conf permissions: file not found
INFO 12:12:00.273 [main]
DEBUG 12:12:00.302 [main] Reading run_wizard: false (default: true)
DEBUG 12:12:00.816 [main] Reading hide_advanced_options: false (default: true)
DEBUG 12:12:00.816 [main] Reading server_name: "ums on centosfs" (default: "Universal Media Server")
DEBUG 12:12:00.828 [main] Reading renderer_default: "PlayStation 4" (default: "")
DEBUG 12:12:00.831 [main] Reading port: 6001 (default: 5001)
DEBUG 12:12:00.842 [main] Reading network_interface: "enp0s25" (default: "")
DEBUG 12:12:00.847 [main] Reading maximum_bitrate: "0" (default: "90")
DEBUG 12:12:00.849 [main] Reading automatic_maximum_bitrate: true (default: false)
DEBUG 12:12:00.976 [main] Reading dvd_isos_thumbnails: true (default: false)
DEBUG 12:12:00.986 [main] Reading hide_video_settings: false (default: true)
DEBUG 12:12:01.017 [main] Reading folders: "/media/fileserver/fdrive/Multimedia/My Movies/Anime,/media/fileserver/fdrive/Multimedia/My Movies/TV Shows,/media/fileserver/fdrive/My Documents/Downloads,/media/fileserver/fdrive/My Music,/media/fileserver/wallpaper,/media/fileserver/fdrive/My Documents/My Pictures,/media/fileserver/jason,/media/fileserver/fdrive/Multimedia/dvds" (default: "")
INFO 12:12:01.017 [main] Checking shared folder: /media/fileserver/fdrive/Multimedia/My Movies/Anime
INFO 12:12:01.018 [main] Checking shared folder: /media/fileserver/fdrive/Multimedia/My Movies/TV Shows
INFO 12:12:01.018 [main] Checking shared folder: /media/fileserver/fdrive/My Documents/Downloads
INFO 12:12:01.018 [main] Checking shared folder: /media/fileserver/fdrive/My Music
INFO 12:12:01.019 [main] Checking shared folder: /media/fileserver/wallpaper
INFO 12:12:01.019 [main] Checking shared folder: /media/fileserver/fdrive/My Documents/My Pictures
INFO 12:12:01.019 [main] Checking shared folder: /media/fileserver/jason
INFO 12:12:01.020 [main] Checking shared folder: /media/fileserver/fdrive/Multimedia/dvds
DEBUG 12:12:01.071 [main] Reading mencoder_remux_mpeg2: false (default: true)
DEBUG 12:12:01.073 [main] Reading mpeg2_main_settings: "Automatic (Wireless)" (default: "Automatic (Wired)")
DEBUG 12:12:01.083 [main] Reading x264_constant_rate_factor: "Automatic (Wireless)" (default: "Automatic (Wired)")
DEBUG 12:12:01.092 [main] Reading disable_transcode_for_extensions: "mp3" (default: "")
DEBUG 12:12:01.094 [main] Reading force_transcode_for_extensions: "mkv,mp4,avi,wmv" (default: "")
DEBUG 12:12:01.102 [main] Reading audio_channels: 2 (default: 6)
DEBUG 12:12:01.108 [main] Reading audio_languages: "jpn,eng,und,*" (default: "eng,fre,jpn,ger,und")
DEBUG 12:12:01.112 [main] Reading subtitles_languages: "eng,und" (default: "eng,fre,jpn,ger,und")
DEBUG 12:12:01.931 [main] Checking dbgpack property in UMS.conf
DEBUG 12:12:01.950 [main] adding /home/mcintyrg/.config/UMS/WEB.conf
DEBUG 12:12:01.950 [main] adding /home/mcintyrg/.config/UMS/UMS.conf
DEBUG 12:12:01.950 [main] adding /home/mcintyrg/.config/UMS/debug.log.prev
DEBUG 12:12:01.950 [main] adding /home/mcintyrg/.config/UMS/debug.log
INFO 12:12:01.969 [pool-2-thread-1] No IP filter specified, access granted to /192.168.11.2
WARN 12:12:02.027 [main] Error loading libzen: Unable to load library 'zen': Native library (linux-x86-64/libzen.so) not found in resource path ([file:/home/mcintyrg/Downloads/ums-5.2.2/update.jar, file:/home/mcintyrg/Downloads/ums-5.2.2/ums.jar])
INFO 12:12:02.057 [main] Loading MediaInfo library
INFO 12:12:02.080 [main] Error loading MediaInfo library: Unable to load library 'mediainfo': Native library (linux-x86-64/libmediainfo.so) not found in resource path ([file:/home/mcintyrg/Downloads/ums-5.2.2/update.jar, file:/home/mcintyrg/Downloads/ums-5.2.2/ums.jar])
INFO 12:12:02.081 [main] Make sure you have libmediainfo and libzen installed
INFO 12:12:02.082 [main] The server will now use the less accurate FFmpeg parsing method
INFO 12:12:02.099 [main] Loading renderer configurations from /home/mcintyrg/Downloads/ums-5.2.2/renderers
DEBUG 12:12:16.358 [pool-2-thread-21] file req /files/reset.css
DEBUG 12:12:16.358 [pool-2-thread-23] file req /files/web.css
DEBUG 12:12:16.358 [pool-2-thread-23] Using resource: file:web/web.css
DEBUG 12:12:16.358 [pool-2-thread-21] Using resource: file:web/reset.css
DEBUG 12:12:16.359 [pool-2-thread-21] file req /files/web-narrow.css
DEBUG 12:12:16.359 [pool-2-thread-27] file req /files/jquery.min.js
DEBUG 12:12:16.359 [pool-2-thread-21] Using resource: file:web/web-narrow.css
DEBUG 12:12:16.359 [pool-2-thread-27] Using resource: file:web/jquery.min.js
DEBUG 12:12:16.360 [pool-2-thread-28] file req /files/web-wide.css
DEBUG 12:12:16.360 [pool-2-thread-21] file req /files/jquery.ums.js
DEBUG 12:12:16.360 [pool-2-thread-28] Using resource: file:web/web-wide.css
DEBUG 12:12:16.360 [pool-2-thread-21] Using resource: file:web/jquery.ums.js
DEBUG 12:12:16.362 [pool-2-thread-3] file req /files/favicon.ico
DEBUG 12:12:16.362 [pool-2-thread-3] Using resource: file:web/favicon.ico
DEBUG 12:12:16.431 [pool-2-thread-7] file req /files/favicon.ico
DEBUG 12:12:16.431 [pool-2-thread-7] Using resource: file:web/favicon.ico
DEBUG 12:12:16.446 [pool-2-thread-10] file req /files/background-blank.jpg
DEBUG 12:12:16.446 [pool-2-thread-10] Using resource: file:web/background-blank.jpg
DEBUG 12:12:16.449 [pool-2-thread-11] Created web player for Firefox
DEBUG 12:12:16.470 [pool-2-thread-1] key Range=[bytes=0-]
DEBUG 12:12:16.470 [pool-2-thread-5] file req /files/menu-background-content.png
DEBUG 12:12:16.471 [pool-2-thread-1] key Cookie=[_ga=GA1.1.744128655.1430988878; SESSION-GUID=5f43ddz9v4j; UMS=fdcc6a1c-620a-4463-98e1-9a4b8e75e231; UMSINFO=platform=Win32&width=1920&height=1080&isTouchDevice=false]
DEBUG 12:12:16.471 [pool-2-thread-9] file req /files/menu-left-content.png
DEBUG 12:12:16.471 [pool-2-thread-5] Using resource: file:web/menu-background-content.png
DEBUG 12:12:16.471 [pool-2-thread-1] key Host=[192.168.11.14:9001]
DEBUG 12:12:16.471 [pool-2-thread-4] file req /files/settings32.png
DEBUG 12:12:16.471 [pool-2-thread-9] Using resource: file:web/menu-left-content.png
DEBUG 12:12:16.472 [pool-2-thread-30] file req /files/download.png
DEBUG 12:12:16.472 [pool-2-thread-1] key Connection=[keep-alive]
DEBUG 12:12:16.472 [pool-2-thread-4] Using resource: file:web/settings32.png
DEBUG 12:12:16.472 [pool-2-thread-1] key Accept-language=[en-US,en;q=0.5]
DEBUG 12:12:16.472 [pool-2-thread-30] Using resource: file:web/download.png
DEBUG 12:12:16.472 [pool-2-thread-1] key Referer=[http://192.168.11.14:9001/play/188]
DEBUG 12:12:16.473 [pool-2-thread-1] key User-agent=[Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:41.0) Gecko/20100101 Firefox/41.0]
DEBUG 12:12:16.473 [pool-2-thread-1] key Accept=[video/webm,video/ogg,video/*;q=0.9,application/ogg;q=0.7,audio/*;q=0.6,*/*;q=0.5]
DEBUG 12:12:16.473 [pool-2-thread-1] dumping media video/ogg MapFile [name=[SallySubs] Barakamon - 04 [BD 720p AAC] [0B4B8FBD].mkv, id=188, format=MKV, children=[]]
DEBUG 12:12:16.479 [pool-2-thread-1] Starting transcode/remux of [SallySubs] Barakamon - 04 [BD 720p AAC] [0B4B8FBD].mkv with media info: container: matroska, bitrate: 2373632, size: 397944098, video tracks: 1, audio tracks: 1, subtitle tracks: 1, video codec: h264 (High 10), duration: 00:22:53.04, width: 1280, height: 720, frame rate: 23.98, thumb size: 4274, mime type: video/ogg, attached fonts: false
Audio track id: 0, lang: und, audio codec: AAC, sample frequency:48000, number of channels: 2, bits per sample: 16
Subtitle track id: 0, type: ASS, lang: und
DEBUG 12:12:16.480 [pool-2-thread-1] Reading audio_languages: "jpn,eng,und,*" (default: "eng,fre,jpn,ger,und")
DEBUG 12:12:16.488 [pool-2-thread-1] Reading engines: "ffmpegvideo,tsmuxer,mencoder,ffmpegaudio,tsmuxeraudio,ffmpegwebvideo,vlcwebvideo,vlcvideo,mencoderwebvideo,vlcaudio,rawthumbs" (default: "ffmpegvideo,mencoder,tsmuxer,ffmpegaudio,tsmuxeraudio,ffmpegwebvideo,vlcwebvideo,vlcvideo,mencoderwebvideo,vlcaudio,ffmpegdvrmsremux,rawthumbs")
DEBUG 12:12:16.563 [ping-9-1] 9108 bytes from 192.168.11.2: icmp_seq=3 ttl=128 time=0.597 ms
DEBUG 12:12:16.563 [ping-9-1]
DEBUG 12:12:16.564 [ping-9-1] --- 192.168.11.2 ping statistics ---
DEBUG 12:12:16.564 [ping-9-1] 3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2000ms
DEBUG 12:12:16.564 [ping-9-1] rtt min/avg/max/mdev = 0.560/0.590/0.614/0.030 ms
DEBUG 12:12:16.564 [pool-6-thread-2] Could not estimate network speed from time: "3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2000"
DEBUG 12:12:16.564 [pool-6-thread-2] Could not estimate network speed from time: "0.560/0.590/0.614/0.030"
DEBUG 12:12:16.565 [pool-6-thread-2] est speed for 9100 7 is 2.5292828910220218E8
DEBUG 12:12:16.567 [pool-6-thread-2] Starting ping -c 3 -s 32000 192.168.11.2
DEBUG 12:12:16.568 [pool-6-thread-2] Unix process ID (ping): 7130
DEBUG 12:12:16.569 [ping-10-1] PING 192.168.11.2 (192.168.11.2) 32000(32028) bytes of data.
DEBUG 12:12:16.569 [ping-10-1] 32008 bytes from 192.168.11.2: icmp_seq=1 ttl=128 time=0.934 ms
DEBUG 12:12:17.561 [SpeedStats Failsafe] Stopping Unix process 7069: ping-9
DEBUG 12:12:17.570 [ping-10-1] 32008 bytes from 192.168.11.2: icmp_seq=2 ttl=128 time=0.889 ms
DEBUG 12:12:18.571 [ping-10-1] 32008 bytes from 192.168.11.2: icmp_seq=3 ttl=128 time=0.978 ms
DEBUG 12:12:18.572 [ping-10-1]
DEBUG 12:12:18.572 [ping-10-1] --- 192.168.11.2 ping statistics ---
DEBUG 12:12:18.572 [ping-10-1] 3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2002ms
DEBUG 12:12:18.572 [ping-10-1] rtt min/avg/max/mdev = 0.889/0.933/0.978/0.050 ms
DEBUG 12:12:18.573 [pool-6-thread-2] Could not estimate network speed from time: "3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2002"
DEBUG 12:12:18.573 [pool-6-thread-2] Could not estimate network speed from time: "0.889/0.933/0.978/0.050"
DEBUG 12:12:18.573 [pool-6-thread-2] est speed for 32000 22 is 5.605769368082827E8
DEBUG 12:12:18.573 [pool-6-thread-2] Starting ping -c 3 -s 64000 192.168.11.2
DEBUG 12:12:18.575 [pool-6-thread-2] Unix process ID (ping): 7135
DEBUG 12:12:18.577 [ping-11-1] PING 192.168.11.2 (192.168.11.2) 64000(64028) bytes of data.
DEBUG 12:12:18.577 [ping-11-1] 64008 bytes from 192.168.11.2: icmp_seq=1 ttl=128 time=1.89 ms
DEBUG 12:12:19.568 [SpeedStats Failsafe] Stopping Unix process 7130: ping-10
DEBUG 12:12:19.578 [ping-11-1] 64008 bytes from 192.168.11.2: icmp_seq=2 ttl=128 time=1.60 ms
DEBUG 12:12:20.580 [ping-11-1] 64008 bytes from 192.168.11.2: icmp_seq=3 ttl=128 time=1.82 ms
DEBUG 12:12:20.580 [ping-11-1]
DEBUG 12:12:20.580 [ping-11-1] --- 192.168.11.2 ping statistics ---
DEBUG 12:12:20.580 [ping-11-1] 3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2003ms
DEBUG 12:12:20.580 [ping-11-1] rtt min/avg/max/mdev = 1.605/1.775/1.897/0.123 ms
DEBUG 12:12:20.581 [pool-6-thread-2] Could not estimate network speed from time: "3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 2003"
DEBUG 12:12:20.582 [pool-6-thread-2] Could not estimate network speed from time: "1.605/1.775/1.897/0.123"
DEBUG 12:12:20.582 [pool-6-thread-2] est speed for 64000 43 is 5.910418079096044E8
INFO 12:12:20.582 [pool-6-thread-2] Renderer Web Client has an estimated network speed of 301.51847925507417 Mb/s
DEBUG 12:12:20.583 [pool-2-thread-1] Starting mkfifo --mode=777 /tmp/universalmediaserver/ffmpegvideo_25_1443381140583
DEBUG 12:12:20.584 [pool-2-thread-1] Unix process ID (mkfifo): 7139
DEBUG 12:12:20.886 [ffmpeg64-12] Starting /home/mcintyrg/Downloads/ums-5.2.2/linux/ffmpeg64 -y -loglevel fatal -i /media/fileserver/fdrive/Multimedia/My Movies/Anime/Barakamon/[SallySubs] Barakamon - 04 [BD 720p AAC] [0B4B8FBD].mkv -filter_complex subtitles=/home/mcintyrg/.config/UMS/data/subs/\[SallySubs\] Barakamon - 04 \[BD 720p AAC\] \[0B4B8FBD\]_ID0_1443162382000.ass,scale=720:404 -qscale:v 10 -acodec libvorbis -f ogg /tmp/universalmediaserver/ffmpegvideo_25_1443381140583
DEBUG 12:12:20.887 [ffmpeg64-12] Reading pipe: /tmp/universalmediaserver/ffmpegvideo_25_1443381140583
DEBUG 12:12:21.001 [ffmpeg64-12-2] Error configuring filters.
DEBUG 12:12:21.573 [SpeedStats Failsafe] Stopping Unix process 7135: ping-11
DEBUG 12:12:23.586 [pool-2-thread-1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 12:12:24.086 [pool-2-thread-1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 12:12:24.586 [pool-2-thread-1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 12:12:25.087 [pool-2-thread-1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 12:12:25.587 [pool-2-thread-1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 12:12:26.087 [pool-2-thread-1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 12:12:26.587 [pool-2-thread-1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 12:12:27.088 [pool-2-thread-1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 12:12:27.588 [pool-2-thread-1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 12:12:28.088 [pool-2-thread-1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
ERROR 12:12:28.589 [Hanging External Process Stopper] External input stream instance is null... stopping process
DEBUG 12:12:28.592 [Hanging External Process Stopper] Stopping Unix process 7143: ffmpeg64-12

INFO 12:12:28.592 [StartPlaying Event] Started playing [SallySubs] Barakamon - 04 [BD 720p AAC] [0B4B8FBD].mkv on your Firefox
DEBUG 12:12:28.593 [StartPlaying Event] The full filename of which is: /media/fileserver/fdrive/Multimedia/My Movies/Anime/Barakamon/[SallySubs] Barakamon - 04 [BD 720p AAC] [0B4B8FBD].mkv and the address of the renderer is: 192.168.11.2
INFO 12:12:28.592 [Thread-140] Exception in thread "Thread-140" java.lang.NullPointerException
INFO 12:12:28.593 [Thread-140] at net.pms.remote.RemoteUtil$1.run(RemoteUtil.java:105)
INFO 12:12:28.594 [Thread-140] at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
DEBUG 12:12:28.596 [Hanging External Process Stopper] Stopping Unix process 7139: mkfifo-13
DEBUG 12:12:34.102 [UPNP-AliveMessageSender] Sending ALIVE...
Attachments
ums_dbg.zip
(39.22 KiB) Downloaded 139 times

katero01
Posts: 8
Joined: Mon Sep 28, 2015 6:58 am

Re: ffmpeg transcode fails on mkv

Post by katero01 » Fri Oct 02, 2015 10:58 am

is no one checking on these posts or is my issue a hard one? Im not interested in running this on my windows 10 vm forever would like to find a resolution so i can go back to using my linux server.

User avatar
valib
Developer
Posts: 663
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: ffmpeg transcode fails on mkv

Post by valib » Fri Oct 02, 2015 10:51 pm

Can you please send here the extracted subs file /home/mcintyrg/.config/UMS/data/subs/[SallySubs] Barakamon - 04 [BD 720p AAC] [0B4B8FBD]_ID0_1443162382000.ass ? It seems to me that ffmpeg has problem to extract internal subtitles or that file is corrupted.

katero01
Posts: 8
Joined: Mon Sep 28, 2015 6:58 am

Re: ffmpeg transcode fails on mkv

Post by katero01 » Fri Oct 09, 2015 10:59 am

here is the file requestd attached /home/mcintyrg/.config/UMS/data/subs/[SallySubs] Barakamon - 04 [BD 720p AAC] [0B4B8FBD]_ID0_1443162382000.ass
Attachments
[SallySubs] Barakamon - 04 [BD 720p AAC] [0B4B8FBD]_ID0_1443162382000.zip
requested ass file
(37.9 KiB) Downloaded 132 times

User avatar
valib
Developer
Posts: 663
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: ffmpeg transcode fails on mkv

Post by valib » Sat Oct 10, 2015 12:25 am

The subs file seems OK but ffmpeg has a problem to parse it. Maybe it is a problem of the ffmpeg version. Do you have the latest build instaled? If yes I have no idea what is wrong.

katero01
Posts: 8
Joined: Mon Sep 28, 2015 6:58 am

Re: ffmpeg transcode fails on mkv

Post by katero01 » Sat Oct 10, 2015 8:41 am

I thought the same thing so i compiled the latest ffmpeg from source and that didnt help so i installed the latest ffmpeg from the yum repo and still didnt help. Yeah im at a loss since the windows version seems to transcode it fine im assuming it has something to do with the linux muxing or transcoding system.

katero01
Posts: 8
Joined: Mon Sep 28, 2015 6:58 am

Re: ffmpeg transcode fails on mkv

Post by katero01 » Tue Oct 13, 2015 4:21 am

update i switched to ums 5.2.3 java 7 and still same issue

Forceflow
Posts: 10
Joined: Tue Mar 31, 2015 6:09 am

Re: ffmpeg transcode fails on mkv

Post by Forceflow » Tue Oct 13, 2015 12:28 pm

Same problem here. MKV + subtitles are a problem.

Forceflow
Posts: 10
Joined: Tue Mar 31, 2015 6:09 am

Re: ffmpeg transcode fails on mkv

Post by Forceflow » Wed Oct 14, 2015 11:05 pm

Kind of a half-fix:
In my case, I had mkv files with internal subtitles, and also a SRT file present in the same folder, with subtitles. I prefer using the external srt file, since the embedded subtitles weren't good.

If I force UMS to use the external subtitles

Code: Select all

force_external_subtitles = true
There is no problem playing MKV files with ffmpeg transcode.

ptnguyen111
Posts: 1
Joined: Sat Oct 24, 2015 7:38 pm

Re: ffmpeg transcode fails on mkv

Post by ptnguyen111 » Sat Oct 24, 2015 7:42 pm

I have the same issue with playing mkv file + srt subtitles.

My TV is Bravia W700B. I'm using the UMS 5.2.3 + Java 7

When i check on "Force using external subtitle", the file cannot be played.
If i uncheck it, and check on "Auto load external subtitle (*.srt, *.sub)", the file can be played but with no subtitle.

These video files are working well on VLC player with sub.

Post Reply