[SOLVED] UMS-5.2.3 (Java 8) on Raspbian 8 with FFMPEG and PS4

For help and support with Linux-specific issues
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
Post Reply
DepaMarco
Posts: 3
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:14 pm

[SOLVED] UMS-5.2.3 (Java 8) on Raspbian 8 with FFMPEG and PS4

Post by DepaMarco » Thu Oct 15, 2015 7:48 pm

Hi guys! :)

I downloaded UMS (5.2.3, Java 8 because I have Java at version 1.8.0) for my Raspberry Pi Model B+, with Raspian 8 (Debian 8 based).
I have some video file on a NAS (mounted via NFS on the Raspberry) and I want to play it on my PS4, using its Media Player. Some files has strange video codec that PS4 can't handle, so I would like to use the "transcoding option" of UMS to make them work.

I had some little problem with ffmpeg version released within UMS, so I compile directly on Raspberry the latest version of FFMPEG (ffmpeg version N-75841-g5911eeb, built with gcc 4.9.2, configuration: --enable-gpl --enable-libx264 --enable-libmp3lame --enable-nonfree --enable-libass --enable-libfreetype) and I told UMS to use that version.
Now, when I start UMS, there aren't errors related to ffmpeg but the transcoding feature seems not work correctly because I can not see anything on PS4 Media Player when I select the FFMPEG option inside the special folder #--TRANSCODE--#.

I attach the "debug.log" file.
I think that the most interesting part is:
DEBUG 2015-10-14 19:57:14.012 [New I/O worker #1] Starting transcode/remux of video1 with media info: container: avi, bitrate: 988721, size: 1446498304, video tracks: 1, audio tracks: 1, video codec: divx, duration: 03:15:04.00, width: 720, height: 400, frame rate: 25.000, mime type: video/avi, attached fonts: false
Audio track id: 0, lang: und, audio codec: MP3, sample frequency:48000, number of channels: 2, bits per sample: 16
DEBUG 2015-10-14 19:57:14.259 [New I/O worker #1] Starting mkfifo --mode=777 /tmp/UMS-root/ffmpegvideo_34_1444845434246
DEBUG 2015-10-14 19:57:14.285 [New I/O worker #1] Unix process ID (mkfifo): 11630
DEBUG 2015-10-14 19:57:14.603 [ffmpeg-3] Starting /usr/local/ums-5.2.3/linux/ffmpeg -y -loglevel fatal -threads 1 -i /video/video1.avi -threads 1 -bufsize 31250000 -maxrate 31250000 -crf 16 -ab 448k -c:a ac3 -c:v libx264 -tune zerolatency -preset ultrafast -level 31 -pix_fmt yuv420p -f mpegts /tmp/UMS-root/ffmpegvideo_34_1444845434246
DEBUG 2015-10-14 19:57:14.615 [ffmpeg-3] Reading pipe: /tmp/UMS-root/ffmpegvideo_34_1444845434246
DEBUG 2015-10-14 19:57:16.435 [ffmpeg-2-Cleanup] Stopping Unix process 11622: ffmpeg-2
DEBUG 2015-10-14 19:57:17.303 [New I/O worker #1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 2015-10-14 19:57:17.805 [New I/O worker #1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 2015-10-14 19:57:18.306 [New I/O worker #1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 2015-10-14 19:57:18.807 [New I/O worker #1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 2015-10-14 19:57:19.309 [New I/O worker #1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 2015-10-14 19:57:19.810 [New I/O worker #1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 2015-10-14 19:57:20.311 [New I/O worker #1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 2015-10-14 19:57:20.813 [New I/O worker #1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 2015-10-14 19:57:21.314 [New I/O worker #1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
DEBUG 2015-10-14 19:57:21.815 [New I/O worker #1] External input stream instance is null... sounds not good, waiting 500ms
ERROR 2015-10-14 19:57:23.300 [Hanging External Process Stopper] External input stream instance is null... stopping process
ERROR 2015-10-14 19:57:23.298 [New I/O worker #1] There is no inputstream to return for video1
DEBUG 2015-10-14 19:57:23.341 [Hanging External Process Stopper] Stopping Unix process 11634: ffmpeg-3
Thanks in advance for your help.
Attachments
debug.log
(67.79 KiB) Downloaded 102 times
Last edited by DepaMarco on Sat Oct 24, 2015 1:36 am, edited 1 time in total.

DepaMarco
Posts: 3
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:14 pm

Re: UMS-5.2.3 (Java 8) on Raspbian 8 with FFMPEG and PS4

Post by DepaMarco » Wed Oct 21, 2015 8:46 pm

Nobody can help me?

If you need some other files or info in order to better understanding which is the problem, I can give you :)
Thanks in advance. Have a nice day.

DepaMarco
Posts: 3
Joined: Thu Oct 15, 2015 7:14 pm

Re: UMS-5.2.3 (Java 8) on Raspbian 8 with FFMPEG and PS4

Post by DepaMarco » Sat Oct 24, 2015 1:35 am

Solved.

Have a look at the line, with the option, that is called:

Code: Select all

Starting /usr/local/ums-5.2.3/linux/ffmpeg -y -loglevel fatal -threads 1 -i /video/video1.avi -threads 1 -bufsize 31250000 -maxrate 31250000 -crf 16 -ab 448k -c:a ac3 -c:v libx264 -tune zerolatency -preset ultrafast -level 31 -pix_fmt yuv420p -f mpegts /tmp/UMS-root/ffmpegvideo_34_1444845434246
The param for "-i" option MUST BE WITHOUT SPACES, becase on Winzozz this it not a problem but on Linux it is! Simply, it was not able to find the video file :D The full path mustn't contain spaces.

I think that is quite simple to fix ;)

Post Reply