DVD playback does not work

For help and support with Linux-specific issues
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
Post Reply
Tonne M
Posts: 29
Joined: Sat Jul 18, 2015 6:29 am

DVD playback does not work

Post by Tonne M » Sun Mar 20, 2016 9:59 pm

I have tried just about anything I could think of but I have a few DVD's on my (external) harddrive and none of them will play.
My tv is a Panasonic Vierra E30 series. On the tv all that is shown is some album art and the proper .ifo file.
Choosing that takes me to the content of the DVD (8 titles) but choosing one of the titles only gives me a black screen for a second or less.
Then it returns to the content.

I have studied the debug file for an extended period but I am unable to find what is really wrong here.

Attached is the Trace file
Attachments
ums_dbg.zip
(239.54 KiB) Downloaded 105 times

User avatar
DeFlanko
Posts: 724
Joined: Thu Jun 21, 2012 3:43 am
Location: San Pedro, CA
Contact:

Re: DVD playback does not work

Post by DeFlanko » Mon Mar 21, 2016 6:13 am

Code: Select all

DEBUG 2016-03-20 02:18:47.755 [mencoder-61] Starting mencoder -ss 0 -dvd-device "/media/tjalling/SAMSUNG/ACRyanmap/Diversen 1/Toen was geluk/Toen Was Geluk Heel Gewoon - Seizoen 01/Toen Was Geluk Heel Gewoon - Seizoen 01 - DVD - 01/VIDEO_TS" dvd://1 -msglevel statusline=2 -oac copy -of lavf -lavfopts format=mpegts -mpegopts format=mpeg2:muxrate=500000:vbuf_size=1194:abuf_size=64:vaspect=4/3 -ovc lavc -channels 2 -lavdopts debug=0:threads=1 -lavcopts autoaspect=1:vcodec=libx264:threads=8:o=preset=superfast,crf=19,g=250,i_qfactor=0.71,qcomp=0.6,level=3.1,weightp=0,8x8dct=0,aq-strength=0,me_range=16:vrc_maxrate=10000:vrc_buf_size=11000 -nosub -noautosub -ofps 25 -o /tmp/UMS-tjalling/mencoder1458436727753
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.756 [mencoder-61] Reading pipe: /tmp/UMS-tjalling/mencoder1458436727753
TRACE 2016-03-20 02:18:47.756 [mencoder-61] Opening file /tmp/UMS-tjalling/mencoder1458436727753 for reading...
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.764 [mencoder-61-2] libdvdread: Couldn't find device name.
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.781 [mencoder-61-2] ** MUXER_LAVF *****************************************************************
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.781 [mencoder-61-2] REMEMBER: MEncoder's libavformat muxing is presently broken and can generate
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.782 [mencoder-61-2] INCORRECT files in the presence of B-frames. Moreover, due to bugs MPlayer
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.782 [mencoder-61-2] will play these INCORRECT files as if nothing were wrong!
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.782 [mencoder-61-2] *******************************************************************************
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.785 [mencoder-61-2] Unsupported AVPixelFormat 53
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.785 [mencoder-61-2] Your options /preset=superfast,crf=19,g=250,i_qfactor=0.71,qcomp=0.6,level=3.1,weightp=0,8x8dct=0,aq-strength=0,me_range=16/ look like gibberish to me pal
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.786 [mencoder-61-2] FATAL: Cannot initialize video driver.
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.786 [mencoder-61-2] [mpeg2video @ 0x7fe04d5079c0]ac-tex damaged at 23 7
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.786 [mencoder-61-2] [mpeg2video @ 0x7fe04d5079c0]Warning MVs not available
TRACE 2016-03-20 02:18:47.788 [mencoder-61] Successfully initialized buffer to 52.428.800 bytes.
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.789 [mencoder-61] Attaching thread: mencoder-61
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.790 [mencoder-61] Unix process ID (mencoder): 23917
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.790 [Thread-244] MEncoder 1.1-4.8 (C) 2000-2012 MPlayer Team
TRACE 2016-03-20 02:18:47.790 [mencoder-61-Timer] buffered: 0 bytes / inputs: 0
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.790 [Thread-244] There are 8 titles on this DVD.
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.791 [Thread-244] There are 1 angles in this DVD title.
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.791 [Thread-244] audio stream: 0 format: ac3 (stereo) language: nl aid: 128.
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.791 [Thread-244] number of audio channels on disk: 1.
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.791 [Thread-244] number of subtitles on disk: 0
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.791 [Thread-244] 
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.791 [Thread-244] success: format: 2  data: 0x0 - 0x13ba3000
TRACE 2016-03-20 02:18:47.792 [mencoder-61] EOF
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.792 [Thread-244] MPEG-PS file format detected.
INFO  2016-03-20 02:18:47.792 [mencoder-61] Process mencoder has a return code of 1! Maybe an error occurred... check the log file
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.792 [Thread-244] VIDEO:  MPEG2  720x576  (aspect 2)  25.000 fps  8808.0 kbps (1101.0 kbyte/s)
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.792 [Thread-244] [V] filefmt:2  fourcc:0x10000002  size:720x576  fps:25.000  ftime:=0.0400
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.792 [mencoder-61] Stopping Unix process 23913: mkfifo-62
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.792 [Thread-244] ==========================================================================
TRACE 2016-03-20 02:18:47.792 [mencoder-61] Killing the Unix process: 23913
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.793 [Thread-244] Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.793 [Thread-244] libavcodec version 54.35.0 (external)
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.793 [Thread-244] AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, floatle, 192.0 kbit/6.25% (ratio: 24000->384000)
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.793 [Thread-244] Selected audio codec: [ffac3] afm: ffmpeg (FFmpeg AC-3)
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.793 [Thread-244] ==========================================================================
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.793 [Thread-244] libavformat version 54.20.4 (external)
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.794 [Thread-244] Mismatching header version 54.20.3
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.794 [Thread-244] OK, exit.
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.794 [Thread-244] Opening video filter: [expand osd=1]
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.794 [Thread-244] Expand: -1 x -1, -1 ; -1, osd: 1, aspect: 0.000000, round: 1
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.794 [Thread-244] ==========================================================================
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.794 [Thread-244] Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.795 [Thread-244] Selected video codec: [ffmpeg2] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-2)
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.795 [Thread-244] ==========================================================================
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.795 [Thread-244] audiocodec: framecopy (format=2000 chans=2 rate=48000 bits=16 B/s=24000 sample-1)
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.795 [Thread-244] Movie-Aspect is 1.33:1 - prescaling to correct movie aspect.
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.795 [Thread-244] videocodec: libavcodec (720x576 fourcc=34363268 [h264])
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.795 [Thread-244] [mpeg2video @ 0x7fe04d5079c0]concealing 1305 DC, 1305 AC, 1305 MV errors
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.795 [Thread-244] 
DEBUG 2016-03-20 02:18:47.796 [Thread-244] Exiting...
I think thats your issue.

Tonne M
Posts: 29
Joined: Sat Jul 18, 2015 6:29 am

Re: DVD playback does not work

Post by Tonne M » Mon Mar 21, 2016 9:41 am

Thanks DeFlanko,

I suppose it is. Now what should/can I do to fix it?
I am lost here..

Tonne M
Posts: 29
Joined: Sat Jul 18, 2015 6:29 am

Re: DVD playback does not work

Post by Tonne M » Thu Mar 24, 2016 9:55 am

Has anyone any idea? Or solved it somehow?

Tonne M
Posts: 29
Joined: Sat Jul 18, 2015 6:29 am

Re: DVD playback does not work

Post by Tonne M » Wed Mar 30, 2016 3:06 am

Let me put it this way: does anyone have the ability to play DVD's (ISO/VOB) through UMS in Linux?
I am using Mint 17.

Tonne M
Posts: 29
Joined: Sat Jul 18, 2015 6:29 am

Re: DVD playback does not work

Post by Tonne M » Mon Apr 11, 2016 10:29 pm

So far I have found that I can't play anything using Mencoder. To try this I use the "Transcode folder".
FFMPEG only works without subs. But that's beside the point here.
So it's not only DVD's that can't be played with Mencoder. I get about the same error(s) in my TRACE log.

Post Reply