Encrypted dvd playback problem.

For help and support with Linux-specific issues
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
asmol
Posts: 24
Joined: Sun May 28, 2017 3:54 am

Re: Encrypted dvd playback problem.

Post by asmol » Sun May 28, 2017 7:13 pm

Sami32, here you are. I used an unencrypted disk with the 5th region (Russia). The picture is displayed normally, when everything in the encrypted disk is in the form of squares, and the last version (6.6.0) shows only the video_ts.vob file that can not be played ... Can you handle this situation? In my turn, I will try to put version 6.5.3, maybe it will help, I do not know...
Attachments
ums_dbg.zip
(62.15 KiB) Downloaded 35 times

User avatar
Sami32
Posts: 822
Joined: Mon Apr 11, 2016 5:09 am

Re: Encrypted dvd playback problem.

Post by Sami32 » Mon May 29, 2017 1:29 am

Try first, as already asked, UMS 6.5.3, then report back and post a new log if you issue is still here.

As a side note, you installed MediaInfo v0.7.75, but the lastest version is 0.7.95.

asmol
Posts: 24
Joined: Sun May 28, 2017 3:54 am

Re: Encrypted dvd playback problem.

Post by asmol » Mon May 29, 2017 3:37 am

Sami32, no, I checked - the result is the same. All components are installed completely and the mediainfo version is the last one. I even launched the Java 8 version of the server, because I have this version of the language installed. The result is the same. Maybe this is because I have a version of Mint 17.3 64 bit? It seems like not very old ... How should I be in this situation? Please help me deal with the problem.


asmol
Posts: 24
Joined: Sun May 28, 2017 3:54 am

Re: Encrypted dvd playback problem.

Post by asmol » Mon May 29, 2017 11:20 am

Sami32, сan I send you log files a little later? Today is the weekend, and on Monday in America there will be a Memorial day. So, there will probably be a lot of cases... Please, do not close the topic, I will definitely note here again! ;)

asmol
Posts: 24
Joined: Sun May 28, 2017 3:54 am

Re: Encrypted dvd playback problem.

Post by asmol » Wed May 31, 2017 5:46 am

Hello, Sami32!
It's asmol again. During the weekend, i've found some interesting things in log window of your server, version 6.5.3. It says: 13:33:58 INFO The file /media/asmol/MISS_PEREGRINES_HOME/VIDEO_TS/VTS_01_1.VOB could not be parsed. It will be hidden. And this happens with most encrypted files. What should I do in this situation? Log files I attached.
Attachments
ums_dbg.zip
(114.67 KiB) Downloaded 45 times

User avatar
Sami32
Posts: 822
Joined: Mon Apr 11, 2016 5:09 am

Re: Encrypted dvd playback problem.

Post by Sami32 » Wed May 31, 2017 8:45 am

Hello Andrey,

It seem that you've forgotten to set the TRACE mode, so your log is not helpful. Please, try again.
Don't forget to try with MEncoder video engine as well before save the log.

After that, you should try the UMS 5.1.4 version and post an other TRACE log:
https://sourceforge.net/projects/unimed ... z/download

Since the beginning something look strange to me, you always use FFmpeg, and it shouldn't as MPlayer/MEncoder should be used instead; FFmpeg cannot handle CSS cryptage, it don't use libdvdcss(2).
As i'm not familiar with Linux at all, i'm very perplex on that.
DEBUG 2017-05-30 13:32:03.543 [mplayer-0-2] mplayer: could not connect to socket
DEBUG 2017-05-30 13:32:03.543 [mplayer-0-2] mplayer: No such file or directory
DEBUG 2017-05-30 13:32:03.543 [mplayer-0-2] Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
DEBUG 2017-05-30 13:32:03.549 [mplayer-0-2] File not found: 'dummy'
DEBUG 2017-05-30 13:32:03.549 [mplayer-0-2] Failed to open dummy.

asmol
Posts: 24
Joined: Sun May 28, 2017 3:54 am

Re: Encrypted dvd playback problem.

Post by asmol » Wed May 31, 2017 10:33 am

Sami32, I continue to study your media server. It turns out that in order for the titles to appear, you must specify the path to the dvd of the disk, i.e. /media/username/, and not the full path to the files. Then the title of the entire movie is displayed, not just vob files. But anyway, it did not help... My DLNA media player gets stuck on initial buffering, although I set MPEncoder by default.The version of the media server, the one to which you gave me the link in the beginning (5.1.4). I attach the log files with the latest data (with mediaserver in trace mode).
Attachments
ums_dbg.zip
(38.67 KiB) Downloaded 44 times

User avatar
Sami32
Posts: 822
Joined: Mon Apr 11, 2016 5:09 am

Re: Encrypted dvd playback problem.

Post by Sami32 » Wed May 31, 2017 11:46 am

The good new is that now it decode correctly your crypted DVD ;)
Does disabling subtitles make things better ?
Do that work fine with your Samsung renderer ?

But now, you need an video (@SubJunk) or Linux skilled (@Nadahar) ones:
Since AFAIK, no one reported about encrypted DVD issue, i suspect a Linux MEncoder/"environment" issue or less probably buggy/unusual DVD cryptage.
- What savor of Mint do you use ? LMDE ? Mate ?
- What is your video driver ? your graphic environment ?
DEBUG 18:22:45.655 [mencoder-11-2] Unsupported AVPixelFormat 53
DEBUG 18:22:45.655 [mencoder-11-2] Your options /preset=superfast,crf=19,g=250,i_qfactor=0.71,qcomp=0.6,level=3.1,weightp=0,8x8dct=0,aq-strength=0,me_range=16/ look like gibberish to me pal
DEBUG 18:22:45.655 [mencoder-11-2] FATAL: Cannot initialize video driver.
DEBUG 18:22:45.656 [mencoder-11-2] [mpeg2video @ 0x7f82b495b9c0]ac-tex damaged at 32 6
DEBUG 18:22:45.657 [mencoder-11-2] [mpeg2video @ 0x7f82b495b9c0]Warning MVs not available
DEBUG 18:22:57.146 [Thread-61] [mpeg2video @ 0x7f39b32299c0]concealing 1080 DC, 1080 AC, 1080 MV errors
DEBUG 18:22:57.146 [Thread-61]
DEBUG 18:22:57.146 [Thread-61] Exiting...
TRACE 18:22:57.151 [mencoder-13] EOF
INFO 18:22:57.151 [mencoder-13] Process mencoder has a return code of 1! Maybe an error occurred... check the log file
DEBUG 18:22:57.154 [mencoder-13] Stopping Unix process 16244: mkfifo-14
TRACE 18:22:57.155 [mencoder-13] Killing the Unix process: 16244
DEBUG 18:22:40.087 [mplayer-6-1] Starting playback...
DEBUG 18:22:40.087 [mplayer-6-1] Increasing filtered audio buffer size from 0 to 81920
DEBUG 18:22:40.088 [mplayer-6-1] A: 0.2 V: 0.4 A-V: -0.217 ct: 0.000 10/ 9 ??% ??% ??,?% 0 0
DEBUG 18:22:40.088 [mplayer-6-1] EOF code: 1
DEBUG 18:22:40.088 [mplayer-6-1]
DEBUG 18:22:40.088 [mplayer-6-1] Uninit audio filters...
DEBUG 18:22:40.088 [mplayer-6-1] [libaf] Removing filter dummy
DEBUG 18:22:40.088 [mplayer-6-1] Uninit audio: ffmpeg
DEBUG 18:22:40.088 [mplayer-6-1] Uninit video: null
DEBUG 18:22:40.088 [mplayer-6-1] vo: x11 uninit called but X11 not initialized..
DEBUG 18:22:40.088 [mplayer-6-1]
DEBUG 18:22:40.088 [mplayer-6-1] Exiting... (End of file)
DEBUG 18:22:40.088 [mplayer-6-1] ID_EXIT=EOF
As a side note: From your log.
INFO 18:21:46.345 [main] Loading MediaInfo library
INFO 18:21:46.584 [main] Loaded MediaInfoLib - v0.7.75
Latest MediaInfo version:
https://mediaarea.net/fr/MediaInfo/Download/Ubuntu
Last edited by Sami32 on Wed May 31, 2017 12:23 pm, edited 7 times in total.

User avatar
Sami32
Posts: 822
Joined: Mon Apr 11, 2016 5:09 am

Re: Encrypted dvd playback problem.

Post by Sami32 » Wed May 31, 2017 12:07 pm

OK, it seem a MPlayer/MEncoder issue on Linux, and that out of my scope of competence:
http://mplayerhq.hu/pipermail/mplayer-u ... 87852.html

Not sure that -demuxer lavf could help ?

Post Reply