No UI in macOS Sierra

For help and support with Mac OS X-specific issues
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
Nadahar
Posts: 1240
Joined: Tue Jun 09, 2015 5:57 pm

Re: No UI in macOS Sierra

Post by Nadahar » Tue Aug 22, 2017 3:59 pm

I think you're asked if you want it to be minimized on startup during the wizard that is shown the first time UMS is run. The most likely reason for the confusion is probably that this has started working as a consequence of other fixes (we have an updated appbundler), so that this setting suddenly works. If the wizard was run a long time ago and UMS has been upgraded, I guess it's unlikely to remember having made that choice.

VorASD
Posts: 6
Joined: Wed Aug 02, 2017 5:17 pm

Re: No UI in macOS Sierra

Post by VorASD » Wed Aug 23, 2017 7:13 pm

Mine is not minimized and I don't have a menubar icon

Nadahar
Posts: 1240
Joined: Tue Jun 09, 2015 5:57 pm

Re: No UI in macOS Sierra

Post by Nadahar » Wed Aug 23, 2017 10:13 pm

@VorASD - Can you find a debug.log in the described location?

VorASD
Posts: 6
Joined: Wed Aug 02, 2017 5:17 pm

Re: No UI in macOS Sierra

Post by VorASD » Thu Aug 24, 2017 1:32 pm

Nadahar wrote:
Wed Aug 23, 2017 10:13 pm
@VorASD - Can you find a debug.log in the described location?
There is no debug.log at ~/Library/Application Support/UMS
There is a UMS.conf file and data and database folders.

UMS.conf:
language = en-US
minimized = false
maximum_bitrate = 30
mpeg2_main_settings = Automatic (Wireless)
x264_constant_rate_factor = Automatic (Wireless)
hide_advanced_options = false
run_wizard = false

Thank you!

Nadahar
Posts: 1240
Joined: Tue Jun 09, 2015 5:57 pm

Re: No UI in macOS Sierra

Post by Nadahar » Thu Aug 24, 2017 1:50 pm

Try deleting the database folder and see if UMS will start afterwards. If there is no debug.log, it means that UMS never really start, so something must keep it from starting very early during startup.

VorASD
Posts: 6
Joined: Wed Aug 02, 2017 5:17 pm

Re: No UI in macOS Sierra

Post by VorASD » Mon Sep 11, 2017 11:50 am

I deleted the database and data folder but nothing changed. They are recreated but still no UI or log file.

nick_asian
Posts: 1
Joined: Tue Sep 19, 2017 9:37 am

Re: No UI in macOS Sierra

Post by nick_asian » Tue Sep 19, 2017 2:57 pm

I'm having the same issue. It started after I installed the 7.0 beta release. I've even tried to delete the app and reinstall older and even the newest 6.7.3 and no menubar icon shows.

Post Reply