FAQ | Forum | Tracker | Code

Version 1.3.0 is released

Announcements about Universal Media Server

Version 1.3.0 is released

Postby SubJunk » Mon Jul 09, 2012 6:54 pm

General:

You can download it from the front page.


Changes since 1.2.1:

  • General:
    • Enabled FFmpeg video player for all platforms
    • Updated FFmpeg for Windows to e01f478 (20120319)
    • Updated 32-bit MediaInfo to the 20120611 development snapshot which fixes a bug with detecting the duration of some avi files
    • Improved FFmpeg commands
    • Added support for PGS (Blu-ray) subtitles
    • Added support for VobSub (DVD) subtitles in MP4 container
    • Better handling of embedded SSA/SSA subtitle styling
    • Fixed audio track selection for MP4 and MOV containers
    • Localized audio and subtitle priority defaults
    • Added option on Traces tab to pack useful debug information into a zip file
    • Fixed 64-bit OS detection for Windows and OS X
    • Made program-closing more reliable
    • Fixed default settings
  • Languages:
    • Updated Catalan (thanks, aseques)
    • Improved English


Upgrade Notes:

It is recommended (but usually not necessary) to uninstall the older version before installing the new one.


Thanks:

Glebb for compiling the OS X version.
The PMS developers.
User avatar
SubJunk
Lead Developer
 
Posts: 1885
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Version 1.3.0 is released

Postby counsil » Mon Jul 09, 2012 7:30 pm

UMS starts okay as long as I don't copy over my usual plugins... PMSEncoder and Movie Info.

I get a popup error stating "Error initializing PMS!" with the text of "Configuration error:net.pms.PMS.registerPlayer(Lnet/pms/encoders/Player;)V"

As always, I uninstalled UMS before installing the new version.

I will PM you my plugins and debug files as I can't figure out a way to attach files to this post for some reason.
counsil
 
Posts: 17
Joined: Fri Jun 01, 2012 4:32 pm

Re: Version 1.3.0 is released

Postby counsil » Mon Jul 09, 2012 7:32 pm

I must be REALLY tired. I can't figure out how to attach files even in a PM.
counsil
 
Posts: 17
Joined: Fri Jun 01, 2012 4:32 pm

Re: Version 1.3.0 is released

Postby shelftalker » Tue Jul 10, 2012 5:26 am

FFmpeg don't work - red icon with cross. Nothing about it at logs. Mac OS X 10.7.4
shelftalker
 
Posts: 0
Joined: Wed Jun 06, 2012 6:49 am

Re: Version 1.3.0 is released

Postby SubJunk » Tue Jul 10, 2012 11:48 am

shelftalker wrote:FFmpeg don't work - red icon with cross. Nothing about it at logs. Mac OS X 10.7.4
That just means it isn't enabled and you can use the button down the bottom to enable it, just like always :)
User avatar
SubJunk
Lead Developer
 
Posts: 1885
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Version 1.3.0 is released

Postby Madoka » Tue Jul 10, 2012 1:20 pm

.ass subtitles are broken in this release. Almost all play with the default settings in UMS and lose all color, size and, position information as intended by the subtitler. There was one file that did play with the correct font but was very large compared to before, almost twice as big (that 1.3.0 beta I tried).

This is from a fresh install with a fresh UMS.conf file. No other changes.
Madoka
 
Posts: 157
Joined: Fri Jun 01, 2012 12:51 pm

Re: Version 1.3.0 is released

Postby shelftalker » Tue Jul 10, 2012 6:27 pm

SubJunk wrote:
shelftalker wrote:FFmpeg don't work - red icon with cross. Nothing about it at logs. Mac OS X 10.7.4
That just means it isn't enabled and you can use the button down the bottom to enable it, just like always :)


ooops...thanks for help
shelftalker
 
Posts: 0
Joined: Wed Jun 06, 2012 6:49 am

Re: Version 1.3.0 is released

Postby shelftalker » Tue Jul 10, 2012 6:34 pm

I can not choose audio track from mkv or mp4 files with ffmpeg or tsmuxer since this release. (#Transcode# folder). Mencoder works fine.
shelftalker
 
Posts: 0
Joined: Wed Jun 06, 2012 6:49 am

Re: Version 1.3.0 is released

Postby phrozenstare » Wed Jul 11, 2012 6:54 am

why isn't auto update working? i am on 1.2.0 and never got any notifications since.
phrozenstare
 
Posts: 7
Joined: Thu Jun 21, 2012 5:50 am

Re: Version 1.3.0 is released

Postby SubJunk » Wed Jul 11, 2012 11:14 am

Since people were reporting problems with the auto-update feature I stopped using it. Was it working for you? I'll start using it again if it was working for most people
User avatar
SubJunk
Lead Developer
 
Posts: 1885
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Next

Return to Announcements

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest