LG WebOS 3.5

Discuss media renderers like Xbox 360, TVs, smartphones, etc.
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 2570
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: LG WebOS 3.5

Post by SubJunk » Mon Aug 28, 2017 1:24 pm

@boss it's helpful that you found your TV supports SRT subtitles, but it still leaves us with a problem that transcoding doesn't work. Please try changing the value for "TranscodeVideo" in the renderer config file and seeing if any of them will transcode for your TV
Possible options are:

MPEGPS-MPEG2-AC3
MPEGTS-MPEG2-AC3
MPEGTS-H264-AC3
MPEGTS-H264-AAC

boss
Posts: 99
Joined: Thu Jun 30, 2016 1:07 pm

Re: LG WebOS 3.5

Post by boss » Mon Aug 28, 2017 3:26 pm

@Subjunk

I will test those options and report back.

Some possibly helpful information is that if I use the LG-EG910V.conf file I can go into the TRANSCODE folder and
play videos (only tested with MP4 at this stage) with all the transcoding methods.

Thanks

boss
Posts: 99
Joined: Thu Jun 30, 2016 1:07 pm

Re: LG WebOS 3.5

Post by boss » Mon Aug 28, 2017 11:23 pm

@SubJunk

I have tested with the following results:
MPEGPS-MPEG2-AC3:
FFmpeg - Videos will start but the videos stop, start & stutter.
MEncoder - Some videos won't start and some will start. The videos which do start then start, stop & stutter.
tsMuxer - Won't play any videos.

MPEGTS-MPEG2-AC3:
No videos will play with any transcoding method.

MPEGTS-H264-AC3:
No videos will play with any transcoding method.

MPEGTS-H264-AAC: (default in the config file)
No videos will play with any transcoding method.

Thanks

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 2570
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: LG WebOS 3.5

Post by SubJunk » Tue Aug 29, 2017 7:36 pm

Oh cool, that's good to know that config transcodes. I've moved some settings from there into the attached one, can you please test it?
Attachments
LG-WebOS.conf
(2.39 KiB) Downloaded 18 times

boss
Posts: 99
Joined: Thu Jun 30, 2016 1:07 pm

Re: LG WebOS 3.5

Post by boss » Wed Aug 30, 2017 1:32 am

@SubJunk

Sorry to say the changes did not make any difference and no Videos would play when transcoded.

Any further suggestions are welcome.

Thanks

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 2570
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: LG WebOS 3.5

Post by SubJunk » Wed Aug 30, 2017 7:40 pm

No problem, I'll keep trying until we get it. How about this one?
Attachments
LG-WebOS.conf
(2.38 KiB) Downloaded 22 times

boss
Posts: 99
Joined: Thu Jun 30, 2016 1:07 pm

Re: LG WebOS 3.5

Post by boss » Thu Aug 31, 2017 12:13 am

@SubJunk

I tried the last conf file and these were the results.
Videos without subtitles.
When in the TRANSCODE folder the videos would play with the all different transcoding methods.

Videos with SRT sub titles.
When in the transcode folder, some would play with some of the transcoding methods and some would not play with any of the transcoding methods.
Of the ones which would play:
Some would not display the sub titles with any of the transcoding methods.
Some would display the sub title with one of the transcoding methods.

In the TRANSCODE folder (videos with SRT sub titles), there are several display icons which are (from left to right)
|just has the name of the video | says No Transcoding | the rest which are all the transcoding methods |
I found if I selected the first one (just the name of the video), the videos played and sub titles were displayed.
I'm not sure if this first one is transcoding (with auto selection of method) or just plays it with no transcoding.

Hope the information helps.

Thanks

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 2570
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: LG WebOS 3.5

Post by SubJunk » Tue Oct 03, 2017 6:37 pm

Our progress in this thread has just been released in version 6.7.4
If there are still issues let's work from that version. Thanks for all your testing!

boss
Posts: 99
Joined: Thu Jun 30, 2016 1:07 pm

Re: LG WebOS 3.5

Post by boss » Sat Oct 07, 2017 11:53 pm

@SubJunk
My LG WebOS 3.5 TV is working exactly the same as my previous post.
It could be that it is working as it should be. The TV does play the subtitle correctly now.

I'm not sure if the TV is doing that natively or is transcoding.

On another note, my LG-BP550 Bluray players seem to be working a bit smoother and without any problems with V6.7.4

Thanks for all your support.

nambit
Posts: 14
Joined: Sat Nov 10, 2012 10:28 pm

Re: LG WebOS 3.5

Post by nambit » Sun Nov 19, 2017 11:36 pm

Looks like the WebOS.conf file provided does not include all the necessary supported subtitle formats, causing UMS to think certain embedded subtitles are not supported, triggering transcoding when it is not necessary.
This was causing a lot of my .mkv files to take forever to start or navigate (skip forward/back). Just about all my movies/anime was behaving in this manner which was a pain.
Now that I updated the .conf file, it works beautifully. Figured I'd share it with anyone else who had this issue.
Attachments
LG-WebOS.conf
(2.48 KiB) Downloaded 13 times

Post Reply