Changed Renderer for Yamaha RX-V500D

Discuss media renderers like Xbox 360, TVs, smartphones, etc.
Post Reply
newbietux
Posts: 16
Joined: Sun Apr 17, 2016 4:57 am

Changed Renderer for Yamaha RX-V500D

Post by newbietux » Mon Nov 26, 2018 7:58 am

Hi guys,
thank you for your very good work. I use the 7.6.2 release on opensuse leaf 42.3.

Because I had problems with playing flac-files (is not a problem of the release! - it was a long time ago not correct) with the renderer-file for Yamaha RX-V500D (I posted it 2016-04-16), I experimented and tested various constellations of the options and changed the file.
Now I can play flac-files without problems.

Please take the updated renderer-file to your next release.

Yamaha-RXV500D.conf
changed renderer-file for yamaha RX-V500D because problems with flac-support
(1.25 KiB) Downloaded 46 times

User avatar
Sami32
Posts: 852
Joined: Mon Apr 11, 2016 5:09 am

Re: Changed Renderer for Yamaha RX-V500D

Post by Sami32 » Mon Nov 26, 2018 9:31 am

Thank you :)

The following lines are unused in your configuration file, so removing them should not do any difference:

Code: Select all

Supported = f:lpcm			m:audio/L16
Supported = f:mp3			m:audio/mpeg
Supported = f:wma			m:audio/x-ms-wma
Supported = f:wav			m:audio/wav
Supported = f:flac			m:audio/x-flac
Supported = f:aac			m:audi/x-m4a
Using "TranscodeAudio = WAV" or even deleting the "TranscodeAudio" line should give you better audio quality. Have you tried it?

Using "MediaInfo = true" should be a better choice but will ask more fine tuned lines of code.
Last edited by Sami32 on Thu Nov 29, 2018 6:01 am, edited 1 time in total.

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 2881
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Changed Renderer for Yamaha RX-V500D

Post by SubJunk » Mon Nov 26, 2018 1:54 pm

newbietux, if those lines that Sami32 mentioned are removed from the file, there are no other changes. So it seems that this file is the same as the one we have, unless we have a bug where those "Supported" lines are being used when they shouldn't be

Post Reply