3.0.0-a2 crashes when browsing

For help and support with Universal Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
Post Reply
leroy
Posts: 40
Joined: Sat Jun 02, 2012 8:35 am
Location: Netherlands

3.0.0-a2 crashes when browsing

Post by leroy » Mon Jul 08, 2013 2:16 am

hi,

Version 3.0.0-a2 crashes (APPCRASH javaw.exe) for me, with browsing when opening a folder with media files.
If i uses the UMSBuilder-1.5 the result is the same as with the official 3.0.0-a2 version.

But by using the "ums-3.0.0-a2-jar-with-dependencies.jar" from the jenkins server UMS does not crashes.

This jar file includes the latest changes for the official release of 3.0.0-a2:
Formatting (commit: 1e737b75a32676a131b774c7429b2ca43276cd7e) (detail)
Official release of 3.0.0-a2 (commit: 7affe3d277696b2de970f36fcc3d20e3f61152fd) (detail)

Unfortunately gives the debug.log no info for the crash.
I used the "clean install" option while installing.

Additional info:
OS: Windows 7 64-bit
Java: 1.7.0_25 - 32bit

Wolfgan
Posts: 371
Joined: Fri Feb 08, 2013 12:33 am

Re: 3.0.0-a2 crashes when browsing

Post by Wolfgan » Mon Jul 08, 2013 3:26 am

Same here with the official release in 3.0.0-a2 on windows 7x32. a1 was working OK thou...

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: javaw.exe
Application Version: 7.0.250.16
Application Timestamp: 51b93e60
Fault Module Name: jna7609443591047467580.dll
Fault Module Version: 3.4.0.86
Fault Module Timestamp: 4ec28db1
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0000d300
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Locale ID: 4105
Additional Information 1: ed05
Additional Information 2: ed05ecc57bb167033099b86619f255a5
Additional Information 3: 4e4b
Additional Information 4: 4e4b37add548b34d6ceff8b50b79ac67
-- UMS serving PS3, WDTV, Samsung H6400 + J5500 and Kalemsoft renderers! (no video transcoding but remuxing accepted :D )

Madoka
Posts: 328
Joined: Fri Jun 01, 2012 12:51 pm

Re: 3.0.0-a2 crashes when browsing

Post by Madoka » Mon Jul 08, 2013 4:06 am

It runs ok for me on a Win7-64 bit machine with Java 1.7.0_17 64-bit.

User avatar
Tianuchka
Posts: 26
Joined: Sat Jan 12, 2013 7:13 am

Re: 3.0.0-a2 crashes when browsing

Post by Tianuchka » Mon Jul 08, 2013 10:05 pm

I have the same problem - 3.0.0-a2 crashes while browsing files via PS3.
Can't attach any logs, cause had downgraded to 3.0.0-a1.
3.0.0-a1 is working perfect :mrgreen:

User avatar
Optimus_prime
Posts: 690
Joined: Fri Jun 01, 2012 6:39 pm
Location: Sydney, Australia

Re: 3.0.0-a2 crashes when browsing

Post by Optimus_prime » Mon Jul 08, 2013 10:24 pm

Having no problems with my samsung tv renderers (using 3.0.0-a2), but i will give my ps3 a go and see if it has a problem.
Using Win x64 with latest java 1.7.0_25 but i did build my own from the latest git
Edit: I only use the Java 64bit version
How Ask For Support
Remember, Debug Log's Can/Will Help and Explain your issues, we're not mind reader's but here to help
OS's I Use And Can Assist With: Windows 7/8, Mac OS-X 10.8 & 10.9
Mac OS-X Java 7 Builds Mac OS-X Java 7 Forum

leroy
Posts: 40
Joined: Sat Jun 02, 2012 8:35 am
Location: Netherlands

Re: 3.0.0-a2 crashes when browsing

Post by leroy » Tue Jul 09, 2013 4:00 am

I thought this issue was not related by the used renderer.
However now i have tested the official 3.0.0-a2 install on the 4 renderers that i have:

-PS3: Java crashes
-Philips TV: Java crashes (I am the author of the PhilipsPFL config file)
-Philips HTS: Java crashes (also my own config file)
-Android phone: No error! I can browse and play without crash.

Hope this info is useful for the devs to solve this issue.
I searched on my computer for Java dump/error files, but could not find any.

I have not yet tried to install the Java 64-bit version.
Could this solve the crash with the official instal since i have a 64 bit pc/windows?
Guess this should be strange because 3.0.0-a1 works great with the 32-bit instal.

For now i use the "ums-3.0.0-a2-jar-with-dependencies.jar"
downloaded from the Jenkins Snapshot Build Server that works fine.
Just rename "ums-3.0.0-a2-jar-with-dependencies.jar" to "UMS.jar" and overwrite
the origional "UMS.jar" in the "Universal Media Server" installation directory.

Additional info:
OS: Windows 7 64-bit
Java: 1.7.0_25 - 32bit

Wolfgan
Posts: 371
Joined: Fri Feb 08, 2013 12:33 am

Re: 3.0.0-a2 crashes when browsing

Post by Wolfgan » Tue Jul 09, 2013 8:43 am

leroy wrote:For now i use the "ums-3.0.0-a2-jar-with-dependencies.jar"
downloaded from the Jenkins Snapshot Build Server that works fine.
Just rename "ums-3.0.0-a2-jar-with-dependencies.jar" to "UMS.jar" and overwrite
the origional "UMS.jar" in the "Universal Media Server" installation directory.
Same here, 3.0.0-a2 working thru the dependencies jar renamed. Thx for sharing the workaround. Wolf
-- UMS serving PS3, WDTV, Samsung H6400 + J5500 and Kalemsoft renderers! (no video transcoding but remuxing accepted :D )

Uppie
Posts: 16
Joined: Thu Jul 19, 2012 5:42 am

Re: 3.0.0-a2 crashes when browsing

Post by Uppie » Wed Jul 10, 2013 6:07 am

Hi all,

been testing 3.0.0-a2 as well and i have experienced the same Java-crashes. Folder browsing seemed to work OK till i get down to the "movie-level"; then the movie-filename is not visible. When a browse back through the folders back to the root and try to enter another folder, JAVA crashes.

Uninstalled Java32 and installed Java64 and that seemed to solve the problem.

Enclosed the 3 error-logs in 1 zip-file: debug_java32 and java32-crashreport are from the 32 bits JAVA environment, debug_java64 is from after installing 64 bits JAVA when things started to work OK.

Config: Windows7 x64, Philips PFL7605 renderer (BTW: thanx Leroy for the config!)

Perhaps this helps in shining some light. All other functions seem OK by the way, so basically i'm a happy camper again :-) Keep up the good work SJ!!!

Good luck,
Uppie
Attachments
Debug-crashreport.zip
debug-log java32 and java64 and crash report java32
(7.82 KiB) Downloaded 136 times

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 2972
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: 3.0.0-a2 crashes when browsing

Post by SubJunk » Sun Jul 14, 2013 10:20 am

This is fixed in a3 :) Thanks for the reports guys

Post Reply