Only Transcode DTS and nothing else / didnt work

For help and support with Universal Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
NoMercy
Posts: 6
Joined: Wed Jul 11, 2018 9:49 am

Only Transcode DTS and nothing else / didnt work

Post by NoMercy » Wed Jul 11, 2018 9:56 am

Hello,

i have a Panasonic TX-DXW904 (2016) TV. I Only want to Transcode DTS to Dolby Digital ( Panasonic didnt buy the DTS License :evil: ) But i didnt get it work. I hope somebody can help me.

I have tried the following:

Disabled all Video Engines, all audio engines are enabled
enabled Video Engines an all audio engines

Tried: Use LPCM

Ticked AC3
Ticked DTS

USE LPCM an unticked DTS an Ticked AC3
and so on...

nothing work


The Panasonic conf is from Universal Media Server\renderers. its not the correct type, but the manual from my TV is identical in the supported Formats ( mine has one Format ."mts" thats not listed in the Conf)

Here the TX-DXW904 manual - Site 185- http://tda.panasonic-europe-service.com ... 626A-E.pdf


I have attached the panasonic.conf, ums_dbg ( trying to watch a DTS Movie/disabled all Video encoders/audio encoders enabled) and ums_dbg-vencoder ( trying to watch a DTS Movie/enabled Video encoders and Audio encoders)
Attachments
ums_dbg-Vencoder.zip
(1.02 MiB) Downloaded 14 times
ums_dbg.zip
(1.02 MiB) Downloaded 10 times
Panasonic.conf
(2.48 KiB) Downloaded 14 times

User avatar
valib
Developer
Posts: 609
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: Only Transcode DTS and nothing else / didnt work

Post by valib » Thu Jul 12, 2018 8:50 pm

I checked the ums_dbg-Vencoder.log and I see that all your video engines are disabled. So there is not possibility to transcode DTS Movies. Try to enable at least the FFmpeg engine.

NoMercy
Posts: 6
Joined: Wed Jul 11, 2018 9:49 am

Re: Only Transcode DTS and nothing else / didnt work

Post by NoMercy » Thu Jul 12, 2018 9:47 pm

Hi,

thanks for your answer. I have enabled the FFMPEG Engine, now it seems to work that DTS will be played in DolbyDigital. But then i tried to watch a 4k HDR Dolbydigtial Movie, which runs perfectly with disable_transcoding=true. But now it didnt work :-( i have attached a new ums log.

in this ums log i tried:

enable ffmpeg, i changed nothing else (to my other ums logs in this Post)

i tried to watch a few 1080p DTS movies, works and transcode to DD

i tried to watch a 1080p DTS Movie --> error. Works before ( disable_transcoding=true ) without sound

i tried to watch a 4k hdr DD Movie --> error. Works before ( disable_transcoding=true ) with sound

CPU goes at 100%

If it transcodes the DTS Movies, CPU is OK.

i think that ums will transcode the Movie, but thats i didnt want. Transcoding only DTS Movies to Dolby Digital an the rest should be like disable_transcoding=true. is there any chance that UMS only transcode Audio (DTS) and nothing else?
Attachments
ums_dbg.zip
(1.28 MiB) Downloaded 10 times

User avatar
valib
Developer
Posts: 609
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: Only Transcode DTS and nothing else / didnt work

Post by valib » Fri Jul 13, 2018 1:37 am

It is transcoded because the video bit depth (10) is not supported in your renderer.conf. The default value is 8

Code: Select all

# Which video bit depths are supported.
# Example: "8,10,12"
# Default: "8"
SupportedVideoBitDepths = 
so you have to add to your renderer.conf at least

Code: Select all

SupportedVideoBitDepths = 8,10

NoMercy
Posts: 6
Joined: Wed Jul 11, 2018 9:49 am

Re: Only Transcode DTS and nothing else / didnt work

Post by NoMercy » Fri Jul 13, 2018 3:38 am

Thanks a lot, it works now.

I have one Movie that ends with an error, i dont know why. I have made a new log. I think its a problem with my renderer.conf, but i cant find it.

with "disable_transcoding=true" Video works, without sound (DTS)
Attachments
ums_dbg.zip
(1.08 MiB) Downloaded 23 times

User avatar
valib
Developer
Posts: 609
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: Only Transcode DTS and nothing else / didnt work

Post by valib » Fri Jul 13, 2018 8:41 am

If you transcode video to

Code: Select all

MPEGTS-H264-AC3
you should also enable tsMuxeR engine and in the FFmpeg setting enable "Remux video with tsMuxer when possible instead of transcoding". For testing purpose also please at the Navigation/Share Settings tab disable the "Scan shared foders on startup" to not spam the log with not usefull informations and test the video again.

EDIT: it is not related to the problem we solve but why do you use 32-bit Java on the 64-bit OS?

NoMercy
Posts: 6
Joined: Wed Jul 11, 2018 9:49 am

Re: Only Transcode DTS and nothing else / didnt work

Post by NoMercy » Fri Jul 13, 2018 9:20 am

Hi,

changed Java Version ;)

I have enabled tsmuxer and enabled "Remux video with tsMuxer when possible instead of transcoding" and played the Movie --> same error

new log attached
Attachments
ums_dbg.zip
(155.56 KiB) Downloaded 11 times

User avatar
valib
Developer
Posts: 609
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: Only Transcode DTS and nothing else / didnt work

Post by valib » Fri Jul 13, 2018 9:42 am

Try to delete

Code: Select all

TranscodeVideo = MPEGTS-H264-AC3
or set

Code: Select all

# TranscodeVideo = MPEGTS-H264-AC3

NoMercy
Posts: 6
Joined: Wed Jul 11, 2018 9:49 am

Re: Only Transcode DTS and nothing else / didnt work

Post by NoMercy » Fri Jul 13, 2018 9:53 am

i didnt get an error.

I have a black screen and very stucking sound.

attached new log
Attachments
ums_dbg.zip
(233.91 KiB) Downloaded 10 times

User avatar
valib
Developer
Posts: 609
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: Only Transcode DTS and nothing else / didnt work

Post by valib » Fri Jul 13, 2018 10:09 am

This is because we try to transcode the high resolution video (3840x2160) to the SD resolution. My recommendation is to convert the video with the DTS audio to e.g. AC3 audio using MKVToolNix.

Post Reply