[Solved] Audio out of sync when fast forwarding

For help and support with Universal Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
Post Reply
wat4
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2018 3:49 am

[Solved] Audio out of sync when fast forwarding

Post by wat4 » Sat Sep 29, 2018 5:47 am

When playing any content from the beginning there are no issues, but after fast forwarding the audio is slightly behind the video. This happens pretty constantly on many different file types.

Is there anything I can do to stop this from happening?

Things to note:
Streaming between Win machine and PS3
Wired network between Server and PS3
Have tweaked network settings to the Automatic (wired network) preset in Common transcode settings.

wat4
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2018 3:49 am

Re: Audio out of sync when fast forwarding

Post by wat4 » Sat Sep 29, 2018 6:23 am

Here are logs
Attachments
ums_dbg.zip
(581.86 KiB) Downloaded 23 times

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 2881
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Audio out of sync when fast forwarding

Post by SubJunk » Sat Sep 29, 2018 9:53 am

I forgot whether the PS3 supports picking up where you stopped after stopping the video, but if it does, can you try stopping it and then playing it, and see if you get the same problem?

Madoka
Posts: 327
Joined: Fri Jun 01, 2012 12:51 pm

Re: Audio out of sync when fast forwarding

Post by Madoka » Sat Sep 29, 2018 12:17 pm

It does. I never FF on my PS3; I use the GoTo feature, and my A/V stays in sync.

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 2881
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Audio out of sync when fast forwarding

Post by SubJunk » Sat Sep 29, 2018 2:39 pm

It seems that it is using tsMuxeR which is disabled by default. I recommend doing a backup of your profile folder and then running a "clean install" so you get the most stable default settings. That has been a known bug with tsMuxeR for years and is the reason why we disabled it by default

wat4
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2018 3:49 am

Re: Audio out of sync when fast forwarding

Post by wat4 » Sat Sep 29, 2018 3:13 pm

Where is the profile located, appdata or just in program files ?

wat4
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2018 3:49 am

Re: Audio out of sync when fast forwarding

Post by wat4 » Sat Sep 29, 2018 3:15 pm

also I never heard of this go to feature, where is this located ?

wat4
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2018 3:49 am

Re: Audio out of sync when fast forwarding

Post by wat4 » Sat Sep 29, 2018 3:40 pm

omg the go to feature is life changing, I never knew about it and I just found out about it. I did a clean install and things seem to be working great. Thanks all!

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 2881
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Audio out of sync when fast forwarding

Post by SubJunk » Sat Sep 29, 2018 8:48 pm

Thanks for confirming it works :)

Post Reply