video format not recognized

For help and support with Universal Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
Post Reply
gerberc
Posts: 2
Joined: Mon Jan 21, 2019 4:22 am

video format not recognized

Post by gerberc » Mon Jan 21, 2019 4:50 am

Hi

I just installed UMS on my MacBook Air. I created a folder with a few test videos and an other one with a few Fotos. No issues. UMS is recognized by my Loewe TV and the test videos are in the correct folder. However, if I want to stream them I get an error message saying "the media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported. I tested mp4 and m4v videos. I have the issue on both, TV and UMS web interface. Fotos seem to work in the web interface but are not recognized by the TV. Furthermore I cannot start the videos in the web interface with flash player either, although it is installed on my Mac. Error log is attached to the post. Any hint?

Thanks, Christoph
Attachments
ums_dbg.zip
(30.52 KiB) Downloaded 30 times

User avatar
valib
Developer
Posts: 651
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: video format not recognized

Post by valib » Mon Jan 21, 2019 8:42 am

The problem is that your TV is not recognized by the UMS.

gerberc
Posts: 2
Joined: Mon Jan 21, 2019 4:22 am

Re: video format not recognized

Post by gerberc » Tue Jan 22, 2019 12:59 am

Thanks. Thought it should work if the TV finds the UMS what it does. Anyway, I tried the blu ray player (Cambridge Azur BD752). This device is recognized by the UMS. Problem solved.

Post Reply