[Solved] "Force external subs" option?

For help and support with Universal Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
Post Reply
User avatar
squadjot
Moderator
Posts: 652
Joined: Fri Jun 01, 2012 4:24 am

[Solved] "Force external subs" option?

Post by squadjot » Sun Feb 24, 2013 8:19 am

Hi.. latetly i'm having problems with UMS, not playing the external subtitles. (srt)
I have to go to mencoder folder and specifically choose mencoder (subrip)
I started crying about this some time ago, but i guess, either it's not of very high priority..OR it 's a very hard problem to solve :roll:

Imo it's a huge issue..

Would a "Force external subtitles" be possible to implement?

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3016
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: "Force external subs" option?

Post by SubJunk » Sun Feb 24, 2013 5:34 pm

What's your setting for "Audio/subtitles language priority"?

Madoka
Posts: 328
Joined: Fri Jun 01, 2012 12:51 pm

Re: "Force external subs" option?

Post by Madoka » Mon Feb 25, 2013 5:33 am

I'm streaming to a PS3, but I haven't had any issues with external subs, even those files with imbeded subtitles. 2.4 and 2.5 work as I expect with external subs being prioritized.

User avatar
squadjot
Moderator
Posts: 652
Joined: Fri Jun 01, 2012 4:24 am

Re: "Force external subs" option?

Post by squadjot » Mon Feb 25, 2013 7:03 am

well right now i cant even test.. because ..read here..

User avatar
squadjot
Moderator
Posts: 652
Joined: Fri Jun 01, 2012 4:24 am

Re: "Force external subs" option?

Post by squadjot » Wed Apr 17, 2013 3:22 am

squadjot wrote:Hi.. latetly i'm having problems with UMS, not playing the external subtitles. (srt)
I have to go to mencoder folder and specifically choose mencoder (subrip)
I started crying about this some time ago, but i guess, either it's not of very high priority..OR it 's a very hard problem to solve :roll:

Imo it's a huge issue..

Would a "Force external subtitles" be possible to implement?
Above was February (after 2 months of subtitle madness)

Now its April..and turned out NOT to be a bug.. but a development decision (still dont get that)
So.. now we have both "Disable subtitles" and a priority syntax that is basically not ABLE to do what it's supposed to (not if you want SRT's,a nd you don't want to browse a transcode folder or "Live subtitles" folder.. with dousin of other confusing options..not very "famlily friendly")

So either we need a working syntax (that dictates encoding inorder to get subtitles.. OR a force external SRT's)

I really feel i'm being openminded about this, i have named several alternate solutions that would be "ok" but nothing seems to be happening - I'm not entitled to anything.. but I'd like an response on this.

Edit: I really apreaciate all the work etc etc.. without UMS/PMS there wuld be nothing.. The reason it's so frustrating is that it seemed to work in the past!.. so it seems like UMS degraded on that specific issue

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3016
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: "Force external subs" option?

Post by SubJunk » Wed Apr 17, 2013 11:00 am

External subtitles are always prioritized over internal ones. If they aren't, it is a bug that we should fix. In my tests, the external subtitle is always prioritized, so if you have a case where this doesn't happen we will need logs

User avatar
squadjot
Moderator
Posts: 652
Joined: Fri Jun 01, 2012 4:24 am

Re: "Force external subs" option?

Post by squadjot » Thu Apr 18, 2013 12:00 am

Thanks for the reply

External prioritized..as of 2.6.1?

Ok, ill try !

and the Priority syntax should be blank?.. or *,und ?

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3016
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: "Force external subs" option?

Post by SubJunk » Thu Apr 18, 2013 8:23 am

I put it in 2.5.0, it's in the changelog.
Priority is a personal preference thing. If you just always want the first subtitle available regardless of language you can use blank or *,* or you can set up preferences however you want them.

werty89
Posts: 5
Joined: Sun Jun 30, 2013 9:25 am

Re: "Force external subs" option?

Post by werty89 » Wed Jul 09, 2014 3:53 am

Even with using latest version (3.6.4) I can't play a single video file with external subtitles showing up if there are any internal ones. I have blanked the audio/subtitle priority settings even though external ones should be prioritized (i have left ticked the "automatically load .srt..." option). Here is my debug info.
Attachments
ums_dbg.zip
(46.77 KiB) Downloaded 146 times
Samsung UE40ES5500 with Samsung AllShare

User avatar
valib
Developer
Posts: 665
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: "Force external subs" option?

Post by valib » Wed Jul 09, 2014 9:06 am

You are trying to play MKV video with embedded subtitles and with external subtitles too. UMS is correctly sending CaptionInfo.sec with external subs so you have to choose on your TV to show caption to show the external subs. Your TV supports MKV video with embedded subs and shows it automatically so the prioritization is at your TV not at UMS. If the show caption doesn't work the only way how to show external subs is to choose propper subs in the TRANSCODE folder.

Post Reply