Version 6.5.2 released

Announcements about Universal Media Server
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 2531
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Version 6.5.2 released

Postby SubJunk » Tue Nov 29, 2016 5:38 pm

General:

You can download it from the front page.

We have improved support for many filetypes and devices, improved performance, squashed bugs, and more!


Changes since 6.5.1:

  • General:
    • Respect the renderer setting H264Level41Limited when deciding whether to stream or transcode
    • Search for subtitles in alternative folder even when a subtitle was already found (thanks, tdcosta100!)
    • Logging improvements
    • Improved program shutdown stability
    • Updated docs
    • Updated image parsing from MediaInfo and Sanselan to Imaging
    • Fixed manual renderer selection
    • Improved support for OGA, MKA, ADTS, WEBM, 3GA and 3G2A files
    • Made disabling transcoding more reliable
    • Minor bugfixes
  • Languages:
    • Minor English updates
    • Synchronized translations with Crowdin
  • Renderers:
    • Added FLAC support on Sony PS4
    • Improved AAC support on LG LM620 TVs
    • Improved detection of Sony Bravia W series TVs
    • Improved AVI/DivX support on Panasonic TX-L32V10E TVs
    • Improved Google Chromecast support
    • Fixed LPCM audio on Sony PS3
    • Fixed aspect ratios on Sony Bravia 5500 series TVs
  • Dependencies:
    • Updated h2database to 1.4.193

erick diangilis
Posts: 86
Joined: Sun May 22, 2016 8:25 am

Re: Version 6.5.2 released

Postby erick diangilis » Wed Nov 30, 2016 8:07 am

thanks for this new version i hope its good like 6.5.1. :)

DJWolverine
Posts: 5
Joined: Sun Aug 30, 2015 2:38 pm

Re: Version 6.5.2 released

Postby DJWolverine » Fri Dec 02, 2016 9:19 am

shows all 40min + TV shows as 18mins 18secs....could find no setting to change it so back to 6.5.1 for now :roll:

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 2531
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Version 6.5.2 released

Postby SubJunk » Fri Dec 02, 2016 10:34 am

erick diangilis wrote:thanks for this new version i hope its good like 6.5.1. :)
You're welcome Erick :)

DJWolverine wrote:shows all 40min + TV shows as 18mins 18secs....could find no setting to change it so back to 6.5.1 for now :roll:
If you can upload logs for that issue it would be useful

DJWolverine
Posts: 5
Joined: Sun Aug 30, 2015 2:38 pm

Re: Version 6.5.2 released

Postby DJWolverine » Fri Dec 02, 2016 7:15 pm

it's true that a log upload may help...but I'd have to reinstall it again.
Perhaps on the weekend. Been using the program a few years and I've
never seen anything like this. First thing I do with a new install is go
through all the settings to make sure nothing has reverted to a default
setting and everything seems fine....and going back to 6.5.1 was not
a big effort. :)

Madoka
Posts: 267
Joined: Fri Jun 01, 2012 12:51 pm

Re: Version 6.5.2 released

Postby Madoka » Sun Dec 04, 2016 10:39 am

DJWolverine wrote:shows all 40min + TV shows as 18mins 18secs....could find no setting to change it so back to 6.5.1 for now :roll:

I am getting correct times on my files over 40 minutes. It's working as well as the previous releases for me.

Just FYI, the subtitle icon bug is still present.

jp0213x
Posts: 77
Joined: Tue Aug 05, 2014 1:38 am

Problems latest version UMS, content missing from some folders .ts extension

Postby jp0213x » Mon Dec 05, 2016 9:39 am

I've upgraded from UMS 5.1.3 to the latest version of UMS and noticed that some of my content dont show up in some folders. For example I have a shows that are mpeg-2 TS video format. Most of the shows will not display or show up in the folder. Status bar keep spinning and eventually saying no title to display. Everything works great below version 6. I've tried random version of UMS 6 and run into the same problem. I have my logs but I don't see anywhere to attach.

stotka
Posts: 1
Joined: Wed Dec 07, 2016 6:22 am

Re: Version 6.5.2 released

Postby stotka » Wed Dec 07, 2016 6:25 am

Hey guys, just updated and I got the macoS Sierra thing where it says the app is damaged and should be deleted. I have tried all the fixes I could find to no avail :( Now cant even use the older versions of UMS because it gives me the same error.
I know my way around osX and the security stuff Sierra gave us. Tried deleting cache, reseting pram, cmd+opt to open, control open. I dont know what else to do :( Anyone have the same problem?

snakebyte
Posts: 62
Joined: Thu Oct 24, 2013 4:15 pm

Re: Version 6.5.2 released

Postby snakebyte » Wed Dec 07, 2016 5:54 pm

Hey Stotka,

Using the same setʉp over here and just ignoring the message and starting UMS seems to work for me for over a year or so.
This was also an issue on previous MacOs versions.

Greestsssssssssssssss,

Snakebyte

Darth Ed
Posts: 6
Joined: Sun Jul 03, 2016 5:04 pm

Re: Version 6.5.2 released

Postby Darth Ed » Mon Dec 12, 2016 5:26 pm

stotka wrote:Hey guys, just updated and I got the macoS Sierra thing where it says the app is damaged and should be deleted. I have tried all the fixes I could find to no avail :( Now cant even use the older versions of UMS because it gives me the same error.
I know my way around osX and the security stuff Sierra gave us. Tried deleting cache, reseting pram, cmd+opt to open, control open. I dont know what else to do :( Anyone have the same problem?

See here:
http://apple.stackexchange.com/question ... be-moved-t


Return to “Announcements”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests