Search found 144 matches

by atamariya
Wed Jan 08, 2020 4:55 pm
Forum: General Help and Support
Topic: [Solved] Samsung UHD 2019 - mkv not playing (EAC3) - transcode
Replies: 5
Views: 662

Re: Samsung UHD 2019 - mkv not playing (EAC3) - transcode

When a particular files doesn't play, it indicates a supporting line is missing in the renderer config file. You can try adding the line and share it here so that it may be included in the code to help others having the same renderer. In most cases however, it is just easier to browse into the trans...
by atamariya
Wed Jan 08, 2020 4:48 pm
Forum: General Help and Support
Topic: [UMS 9.1] Not working because of Java Runtime Environment
Replies: 5
Views: 748

Re: [UMS 9.1] Stuck on system startup because of Java?

Looks like some contention on database file is preventing proper startup. You can try two things:
- Delete C:\ProgramData\UMS\database . You might have to kill any running java process first.
- If that doesn't work, can you try a previous version?
by atamariya
Thu Dec 19, 2019 4:50 pm
Forum: General Help and Support
Topic: CPU load issue after Windows startup
Replies: 12
Views: 1796

Re: CPU load issue after Windows startup

This is a problem you can't solve from user perspective. UMS tries to lazy load media file information. So you WILL see a CPU spike when lot of requests are made to the server. That should subside once all media information is loaded in memory. Also, since UMS doesn't use disk caching, you'll soon r...
by atamariya
Thu Dec 05, 2019 5:51 pm
Forum: General Discussion
Topic: Suggestion for documentation
Replies: 0
Views: 589

Suggestion for documentation

Hi,
If you feel there are certain posts which you found useful and you feel should be part of documentation, feel free to message me with the link. I'll add them to relevant document section in wiki.

Thanks.
by atamariya
Thu Nov 21, 2019 5:34 pm
Forum: Media Renderers
Topic: Samsung Q7 2018 UHD 4k stutters
Replies: 8
Views: 1731

Re: Samsung Q7 2018 UHD 4k stutters

Though not a solution, here's what I gather from the logs: - There's no transcoding. So that rules out transcoding related issues. - TV is making byte range requests (0- , 141-, 4156- etc.) continuously and killing off each request without receiving the complete stream. This might also be because of...
by atamariya
Thu Nov 21, 2019 4:56 pm
Forum: General Help and Support
Topic: web server
Replies: 1
Views: 911

Re: web server

Yes, look into RemoteWeb class.
by atamariya
Wed Oct 23, 2019 4:53 pm
Forum: Developers
Topic: Plugin development setup issue, Windows
Replies: 2
Views: 7622

Re: Plugin development setup issue, Windows

I haven't seen plugins working in UMS for a long time now. Is there anything specific you want to add via plugins? If it's something minor, you're better off adding it in the main codebase.
by atamariya
Thu Oct 17, 2019 5:00 pm
Forum: Linux-specific Support
Topic: No2: Correct way of running UMS as daemon?
Replies: 2
Views: 1904

Re: No2: Correct way of running UMS as daemon?

UMS.conf is usually created in $HOME/.config directory. When you're running it as a daemon, you should configure the one in Root's home directory.
by atamariya
Tue Sep 24, 2019 4:30 pm
Forum: General Help and Support
Topic: Querying UMS status?
Replies: 3
Views: 699

Re: Querying UMS status?

You can try using output from netstat. If port 5001 (9001 for web client) is connected, that would indicate a client is connected to UMS.