Search found 210 matches

by boss
Mon Jul 18, 2016 12:47 pm
Forum: Linux-specific Support
Topic: UMS Unable To Start
Replies: 21
Views: 12378

Re: UMS Unable To Start

For me the pid file is written to /etc/data
Can you check if you have that directory.
The ownership of that directory should be root.root and have permissions of drwxr-xr-x

If that is all OK, we can start from the beginning and install again.
by boss
Mon Jul 18, 2016 12:53 am
Forum: Linux-specific Support
Topic: Problem since 6.4.0
Replies: 18
Views: 8691

Re: Problem since 6.4.0

Hi SubJunk, I tried the new version and tested all the 56 movies that I had. (just a 2 minute test on each) They all played fine except one AVI file which displayed the message "unsupported file format". That was a message from my Blu Ray player I am sure. But, 16 other AVI files played fine. With t...
by boss
Mon Jul 18, 2016 12:46 am
Forum: Linux-specific Support
Topic: UMS Unable To Start
Replies: 21
Views: 12378

Re: UMS Unable To Start

I had a look at your UMS.conf file and that seems OK. I the uploaded zip file is my ums init script file. It is the same one that you are using but I made a couple of changes. I can't remember why I made the changes but perhaps it was because of the same problem you are having. You don't need to mak...
by boss
Sat Jul 16, 2016 1:25 pm
Forum: Linux-specific Support
Topic: UMS Unable To Start
Replies: 21
Views: 12378

Re: UMS Unable To Start

I agree with F1Fish.
If you can attach your files:
/etc/init.d/ums
UMS.conf

I think your problem will be seen.
It looks like your paths may differ between your startup script (/etc/init.d/ums) and your conf file (UMS.conf)
by boss
Fri Jul 15, 2016 10:17 pm
Forum: Linux-specific Support
Topic: Problem since 6.4.0
Replies: 18
Views: 8691

Re: Problem since 6.4.0

Hi SubJunk, I added "TranscodeFastStart = true" to the renderer LG-BP550.conf file and the file which caused the freezing before (12 Years A Slave.mpg), played without causing the Blu Ray player to freeze. I also tried a selection of another 11 movie files (mpg, avi, mp4, mkv) and these played fine....
by boss
Fri Jul 15, 2016 3:38 pm
Forum: Linux-specific Support
Topic: Problem since 6.4.0
Replies: 18
Views: 8691

Re: Problem since 6.4.0

Hi SubJunk, I have installed the trial version of 6.4.1. Everything is default as it was sent and it is using the LG-BP550.conf renderer file that you created. Thanks for the LG Blu Ray conf files. The file we had been testing (Argo.mpg) is playing now and seems to be transcoding. Some other files t...
by boss
Thu Jul 14, 2016 1:00 pm
Forum: Linux-specific Support
Topic: Problem since 6.4.0
Replies: 18
Views: 8691

Re: Problem since 6.4.0

Hi SubJunk, Thanks for the reply. If I am understanding your question correctly, you are asking the outcome now that I have set HalveBitrate = false. The file "Argo.mpg" does play now but is not being transcoded. From logs: TRACE 2016-07-14 08:52:20.332 [New I/O worker #2] File "Argo.mpg" will be fo...
by boss
Fri Jul 08, 2016 3:37 pm
Forum: Linux-specific Support
Topic: Problem since 6.4.0
Replies: 18
Views: 8691

Re: Problem since 6.4.0

I think I have found the issue.
It is the new renderer config setting "HalveBitrate" which has a default of "true"
If I set this to "false", I can set "MaxVideoBitrateMbps = 50" which is the default and videos play as they did in previous versions.
by boss
Thu Jul 07, 2016 12:07 am
Forum: Linux-specific Support
Topic: Problem since 6.4.0
Replies: 18
Views: 8691

Problem since 6.4.0

I have had a problem but only since version 6.4.0. Previous versions going back to 5.5.0 did not have this issue. Some files which previously always played could not play since 6.4.0. From the trace logs, this is a sample of one of the files "Argo.mpg" Part of 6.4.0 log (not working) TRACE 2016-07-0...
by boss
Thu Jun 30, 2016 1:15 pm
Forum: Linux-specific Support
Topic: use samba share as shared folder
Replies: 4
Views: 4260

Re: use samba share as shared folder

When I setup mine (Gentoo), it was just a matter of putting in the full path from the root of the drive where UMS was running from. EG: If UMS was located at /opt and your samba share was at /home/smb, you would just put in /home/smb This is done in UMS.conf in the "shared folders" section. This is ...