Serious bug with UMS 9.8.3 and 10

For help and support with Linux-specific issues
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
Post Reply
Smarthome-Creator
Posts: 1
Joined: Wed Dec 30, 2020 3:15 am

Serious bug with UMS 9.8.3 and 10

Post by Smarthome-Creator » Wed Dec 30, 2020 3:41 am

Hello, I hope someone can help.
Yesterday I wanted to update the UMS to version 10 and now I have the problem that no more transcode engines can be loaded.
The UMS has been running on a Debian 9 for years and everything ran smoothly up to version 9.8.1.
With the update to version 10 I get the following problem:

ERROR An error prevented UMS from checking Linux permissions: Cannot run program "id": error=13, Keine Berechtigung
16:29:04 ERROR Error killing old process: java.io.IOException: Cannot run program "kill": error=13, Keine Berechtigung
16:29:04 WARN Web configuration file not found: File "/srv/dev-disk-by-id-ata-MARVELL_Raid_VD_ead3e7a065b00010-part4/Home/Administrator/.config/UMS/WEB.conf" not found
16:29:05 WARN Database table "FILES_STATUS" is from a newer version of UMS. If you experience problems, you could try to move, rename or delete database file "/srv/dev-disk-by-id-ata-MARVELL_Raid_VD_ead3e7a065b00010-part4/Home/Administrator/.config/UMS/database/medias" before starting UMS
16:29:07 ERROR Error initializing process:
16:29:07 WARN Transcoding engine "FFmpeg Audio" is not available
16:29:07 WARN Transcoding engine "MEncoder Video" is not available
16:29:07 WARN Transcoding engine "FFmpeg Video" is not available
16:29:07 WARN Transcoding engine "VLC Video" is not available
16:29:07 WARN Transcoding engine "FFmpeg Web Video" is not available
16:29:07 WARN Transcoding engine "MEncoder Web Video" is not available
16:29:07 WARN Transcoding engine "VLC Web Video" is not available
16:29:07 WARN Insufficient permission to execute "/srv/dev-disk-by-id-ata-MARVELL_Raid_VD_ead3e7a065b00010-part4/Universal_Media_Server/linux/tsMuxeR" for transcoding engine tsMuxeR Video
16:29:07 WARN Transcoding engine "tsMuxeR Video" is not available
16:29:07 WARN Transcoding engine "tsMuxeR Audio" is not available
16:29:07 WARN Transcoding engine "VLC Web Audio (Legacy)" is not available
16:29:07 WARN Transcoding engine "VLC Web Video (Legacy)" is not available
16:29:07 WARN Transcoding engine "DCRaw" is not available
16:29:07 ERROR Error initializing process:

All transcode engines are loaded with Error = 13 no authorization.

I've tried UMS 9.8.3 and UMS 10 on an Ubuntu 20.10 and get the same error messages.
I don't know what else to do, because it is simply not understandable why UMS cannot access these files.

With UMS 9.8.1 everything still worked, I hope someone can help. And I can no longer downgrade because traces are left somewhere in the system, which are then also loaded by UMS 9.8.1 and accordingly access to the transcode engines is denied.

Thanks for your help

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3281
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: Serious bug with UMS 9.8.3 and 10

Post by SubJunk » Wed Dec 30, 2020 7:17 am

It looks like the folder doesn't have permissions, does it work if you use chmod to set permissions on the folders? Like here https://stackoverflow.com/a/19255415/2049714

Post Reply