UMS only displays an empty red window

For help and support with Linux-specific issues
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
Post Reply
amoe
Posts: 6
Joined: Sun Jul 05, 2020 1:01 am

UMS only displays an empty red window

Post by amoe » Sun Jul 05, 2020 1:06 am

Hi all

Using UMS-9.7.0-x86_64.tgz. Unconfigured, first time I used it before on this computer.

When I start the program, it displays an empty red window, and doesn't do anything else. There aren't any errors displayed. All I can do is close the program with the 'X' on the window, which terminates it as usual.

I am using it over VNC under the Fluxbox window manager.

Thanks!
Dave
Attachments
debug.log
(2.58 KiB) Downloaded 105 times
ums_output.png
ums_output.png (133.56 KiB) Viewed 1663 times

amoe
Posts: 6
Joined: Sun Jul 05, 2020 1:01 am

Re: UMS only displays an empty red window

Post by amoe » Sun Jul 05, 2020 1:33 am

Update: This is not a UMS-specific problem, it looks like a general problem with Swing apps.

Actually this is due to VNC post-Java 8, see https://stackoverflow.com/questions/35852534/.
TLDR: Set VNC server color depth to 24 and it works.

Nadahar
Posts: 1869
Joined: Tue Jun 09, 2015 5:57 pm

Re: UMS only displays an empty red window

Post by Nadahar » Sun Jul 05, 2020 8:21 am

Nice find :thumbsup:

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3283
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: UMS only displays an empty red window

Post by SubJunk » Fri Jul 17, 2020 9:01 am

It looks like there may be a fix possible on our end too amoe, would you be willing to test it if we do it?

Post Reply