Page 1 of 2

Version 10.6.0 released

Posted: Sat Jun 05, 2021 7:59 am
by SubJunk
General:

This release adds support for UPnP searching, improves TV episode detection, improves stability, and more!
We have also made big improvements to our media API recently to return more matches, so the Media Library should have more rich data and posters/thumbnails, too.


Download:

Downloads for Windows, macOS and Linux, and commands for Docker and Homebrew are available on our download page or from our official mirrors.


Changes since 10.5.0:
  • General:
    • Added support for UPnP searching (thanks, sf666!)
    • Removed broken New Media folder, as that functionality exists in the Media Library
    • Improved episode detection and prettifying
    • Fixed failed database connections with hanging processes
    • Fixed description of media library/cache settings
  • Renderers:
    • Improved support for Sony XBR OLED TVs
  • Translation updates via Crowdin:
    • Chinese (Simplified) (98%) (thanks, QI wolong!)
    • Danish (100%) (thanks, NCAA and GurliGebis!)
    • Finnish (100%) (thanks, Esko Gardner!)
    • French (100%) (thanks, Archaos!)
    • German (98%) (thanks, pipin!)
    • Korean (100%) (thanks, VenusGirl!)
    • Polish (100%) (thanks, Karol Szastok!)
    • Portuguese (99%) (thanks, mariopinto!)
    • Portuguese (Brazilian) (96%) (thanks, Mauro.A!)
    • Serbian (Cyrillic) (96%) (thanks, Slobodan Simić (Слободан Симић)!)
    • Spanish (100%) (thanks, edwardalvarez2011 and fafranco82!)
    • Turkish (100%) (thanks, Burak Yavuz!)
    • Ukrainian (18%) (thanks, Paul Furlet!)
  • Dependencies:
    • Bump checkstyle from 8.42 to 8.43
    • Bump commons-io from 2.8.0 to 2.9.0
    • Bump FLAC on macOS to 1.3.3
    • Bump tsMuxeR (justdan96 release) on macOS to 2021-04-30-02-13-20
    • Bump gson from 2.8.6 to 2.8.7
    • Bump jna-version from 5.7.0 to 5.8.0
    • Bump junit5.version from 5.7.1 to 5.7.2
    • Bump maven-javadoc-plugin from 3.2.0 to 3.3.0
    • Bump oshi-core from 5.5.0 to 5.7.4

Operating system support:
  • Windows 7+, and limited support for Windows XP and Vista
  • macOS 10.10+
  • Docker

Re: Version 10.6.0 released

Posted: Mon Jun 07, 2021 7:37 am
by bgula
First version that wouldn't work for me. When installing, it error-ed out saying that it couldn't access a dll file (sorry, dont't remember which one), so I chose to ignore. Completed installation and it asked for a reboot (something new as it's never asked for a reboot before). After reboot, UMS wouldn't run. No error, just wouldn't run. Went back to 10.5.0 and everything's fine.

Re: Version 10.6.0 released

Posted: Tue Jun 08, 2021 4:59 pm
by SubJunk
It sounds like UMS was running when you ran the installer, and the installer didn't close it. Can you try again?

Re: Version 10.6.0 released

Posted: Wed Jun 09, 2021 12:42 am
by bgula
It worked this time.

Re: Version 10.6.0 released

Posted: Wed Jun 09, 2021 10:45 am
by SubJunk
Thanks for confirming :)

Re: Version 10.6.0 released

Posted: Sat Jun 12, 2021 1:49 am
by hdc
I have a weird behaviour with my instance, I also deleted the database and also performed a clean install on Windows 6.1.
The behaviour is, that It works fine with my Samsung UE48H6500, somewhen, mostenly after a few hours the TV tells me that it can't Play the Video due to an unsupported Format. Even though I recently played the files. After a Server-Restart it works fine again.
The even more strange Point is, I can start the playback on my TV from my UPnP-App on Android anytime, no complaints about any Format or any sh*t, even the same files that have bin "Unsupported", when I try to start it with the TV-Browser.
On every other Client it all works fine.
I have no clue, why it is as it is.

Usually when it happens, the log tells me stuff like that (anonymized)
18:18:13 ERROR Database error while writing last played date to FILES_STATUS for "F:\***.avi": Feld "LASTPLAYBACKPOSITION" not found
Column "LASTPLAYBACKPOSITION" not found [42122-199]

Re: Version 10.6.0 released

Posted: Sun Jun 13, 2021 5:05 pm
by SubJunk
hdc wrote: Sat Jun 12, 2021 1:49 am I have a weird behaviour with my instance, I also deleted the database and also performed a clean install on Windows 6.1.
The behaviour is, that It works fine with my Samsung UE48H6500, somewhen, mostenly after a few hours the TV tells me that it can't Play the Video due to an unsupported Format. Even though I recently played the files. After a Server-Restart it works fine again.
The even more strange Point is, I can start the playback on my TV from my UPnP-App on Android anytime, no complaints about any Format or any sh*t, even the same files that have bin "Unsupported", when I try to start it with the TV-Browser.
On every other Client it all works fine.
I have no clue, why it is as it is.

Usually when it happens, the log tells me stuff like that (anonymized)
18:18:13 ERROR Database error while writing last played date to FILES_STATUS for "F:\***.avi": Feld "LASTPLAYBACKPOSITION" not found
Column "LASTPLAYBACKPOSITION" not found [42122-199]
Can you please provide logs following these instructions? Then we can try to help. I'll try to look into that last bit, but will need logs for the first paragraphs

Re: Version 10.6.0 released

Posted: Mon Jun 14, 2021 6:42 am
by pipin
Thanks for the release.
SubJunk wrote: Sat Jun 05, 2021 7:59 am
Changes since 10.5.0:


[*] Fixed description of media library/cache settings[/list]
That fixed my problem for most of the fully played files.

Re: Version 10.6.0 released

Posted: Tue Jun 15, 2021 9:31 am
by Gaston62
pipin wrote: Mon Jun 14, 2021 6:42 am That fixed my problem for most of the fully played files.
Do you mean that now, plaid movies are shown as plaid ?

Re: Version 10.6.0 released

Posted: Tue Jun 15, 2021 6:22 pm
by pipin
Gaston62 wrote: Tue Jun 15, 2021 9:31 am
pipin wrote: Mon Jun 14, 2021 6:42 am That fixed my problem for most of the fully played files.
Do you mean that now, plaid movies are shown as plaid ?
If I enable this,yes.

But there are alot of short video files that are still not marked.