Vizio Smart TVs

Discuss media renderers like Xbox 360, TVs, smartphones, etc.
Post Reply
sukh77
Posts: 19
Joined: Wed Nov 06, 2013 9:52 am

Re: Vizio Smart TVs

Post by sukh77 » Mon Jan 06, 2014 7:33 am

Ranger187 wrote:
sukh77 wrote:did you try what I posted on the previous page?
I tried it.... Nothing major. Didn't resolve anything to write home about.
Did you remove the vizio conf?
Or did the tv get detected as Sony Bravia?

Ranger187
Posts: 72
Joined: Sun Jun 03, 2012 12:11 am
Contact:

Re: Vizio Smart TVs

Post by Ranger187 » Mon Jan 06, 2014 7:40 am

Deleted vizio. Renamed it to vizio. ;)

So yes, I know what I'm doing. Kinda. We need developers willing to help for this one! The typical user I don't think will contribute much.

sukh77
Posts: 19
Joined: Wed Nov 06, 2013 9:52 am

Re: Vizio Smart TVs

Post by sukh77 » Tue Jan 07, 2014 1:25 pm

Ranger187 wrote:Deleted vizio. Renamed it to vizio. ;)

So yes, I know what I'm doing. Kinda. We need developers willing to help for this one! The typical user I don't think will contribute much.
Sometimes a typical user can help much more than you think.

You didn't answer the question about what the renderer showed up as in the GUI? Do you have it hardcoded to vizio renderer in the GUI?

Did you restart UMS after you replaced the file?

Hopefully developers will look into it.

Another thing you can try is remove the vizio file completely, restart UMS, try hardcoding other renderers and see if they work any better. Make sure to quit and restart UMS every time you make the renderer change.

Ranger187
Posts: 72
Joined: Sun Jun 03, 2012 12:11 am
Contact:

Re: Vizio Smart TVs

Post by Ranger187 » Tue Jan 07, 2014 1:53 pm

Seriously bro? I'm more than an average user.

1. While I don't disagree that an average user can help, for this TV, that's not the case. Both on PMS's forum and this one. So I did my research first. CLEARLY.
2. My TV showed up exactly how it should. As a Vizio because I made sure the conf file had the correct info.
3. I don't have to hard code it when I can simply delete/rename a conf file, move it and place the test one in and restart the service.
4. See #3.

Everything you already replied with is old or "common" knowledge from all the other threads. So at this point we need more than an average user to contribute at this point in time.

5. Thanks and goodnight. ;)

User avatar
valib
Developer
Posts: 668
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: Vizio Smart TVs

Post by valib » Wed Jan 08, 2014 3:06 am

Try to add

Code: Select all

ChunkedTransfer=true
to the conf file and test it. Send also debug.log please.

Ranger187
Posts: 72
Joined: Sun Jun 03, 2012 12:11 am
Contact:

Re: Vizio Smart TVs

Post by Ranger187 » Wed Jan 08, 2014 7:17 am

Playing a MP4 it was fine. Playing an AVI it froze...

Code: Select all

1-07 13:40:16  Checking IP: 192.168.1.147 for WMP
01-07 13:40:16  Renderer WMP found on this address: Core2Duo.hsd1.pa.comcast.net (192.168.1.147)
01-07 13:40:18  Address /192.168.1.147 has an estimated network speed of: 1024 Mb/s
01-07 13:50:43  Started playing Pitbull Ft. Ke$ha - Timber [Music Video] 1080p [Sbyky].MP4 on your Vizio Smart TV
01-07 13:50:56  Stopped playing Pitbull Ft. Ke$ha - Timber [Music Video] 1080p [Sbyky].MP4 on your Vizio Smart TV
01-07 13:51:03  Started playing Pitbull Ft. Ke$ha - Timber [Music Video] 1080p [Sbyky].MP4 on your Vizio Smart TV
01-07 13:52:49  Started playing 2 Guns (2013) DVDRip XviD-MAXSPEED www.torentz.3xforum.ro.avi on your Vizio Smart TV
01-07 13:52:59  Buffer read ArrayIndexOutOfBoundsException error:
01-07 13:52:59  readCount: "576460752303419392"
01-07 13:52:59  maxMemorySize: "209715200"
01-07 13:57:33  Stopped playing Pitbull Ft. Ke$ha - Timber [Music Video] 1080p [Sbyky].MP4 on your Vizio Smart TV
01-07 13:59:33  Stopped playing 2 Guns (2013) DVDRip XviD-MAXSPEED www.torentz.3xforum.ro.avi on your Vizio Smart TV
Attachments
ums_dbg.zip
(25.76 KiB) Downloaded 172 times

User avatar
valib
Developer
Posts: 668
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: Vizio Smart TVs

Post by valib » Wed Jan 08, 2014 10:19 am

OK delete the line

Code: Select all

TranscodeExtensions=dvr-ms,dvr,mkv,dv,ty,mov,ogm,hdmov,hdm,rmv,rmvb,rm,asf,evo,asx,flv,m2v,mpe,mod,tivo,ty,tmf,ts,tp,m2p,mp4,m4v,avi,wmv,wm,divx,div,flac,mlp,fla,wma,m4a,aac,dts,mka,ape,ogg,shn,mpc,ra,mp2,wv,oma,aa3,gif,png,arw,cr2,crw,dng,raf,mrw,nef,pef,tif,tiff
where you force all extensions to transcode even if the Vizio supports some of them and can be streamed.
You can also delete

Code: Select all

MimeTypesChanges=audio/wav=audio/L16|video/mp4=video/mpeg
which is ignored if MediaInfo = true.
And please before testing set the debug mode to TRACE.

Ranger187
Posts: 72
Joined: Sun Jun 03, 2012 12:11 am
Contact:

Re: Vizio Smart TVs

Post by Ranger187 » Wed Jan 08, 2014 10:39 am

So per your recommendation of:

1. Deleting the transcoding line fully from Vizio conf file. DONE
2. Deleting "MimeTypesChanges=audio/wav=audio/L16|video/mp4=video/mpeg" line fully from the Vizio conf file. DONE
3. Adding this line: ChunkedTransfer=true" to the Vizio conf file. DONE

All the videos play minus the 28 days later one. "Video codec not supported" displays on the tv.

Image

SEE BELOW FOR QUOTES FROM EARLIER IN THIS THREAD.
Ranger187 wrote:Ok, here is what I've found so far and this is my initial post to get the ball rolling.

I'm going to work with AVI files only until I can get that resolved as that's the main file always played for me.

First I'm starting with: American Dad - S01E01 - Pilot.avi, in UMS it shows as an MPG but on my USB hard drive plugged into the TV it shows as an actual AVI.

When I go to play the file this shows in the debug:

Code: Select all

12-01 08:25:48  Started playing American Dad - S01E01 - Pilot.avi on your Vizio Smart TV
12-01 08:28:33  Stopped playing American Dad - S01E01 - Pilot.avi on your Vizio Smart TV
12-01 08:28:36  Started playing American Dad - S01E01 - Pilot.avi on your Vizio Smart TV
12-01 08:28:44  Buffer read ArrayIndexOutOfBoundsException error:
12-01 08:28:44  readCount: "576460752303419392"
12-01 08:28:44  maxMemorySize: "209715200"
12-01 08:31:11  Stopped playing American Dad - S01E01 - Pilot.avi on your Vizio Smart TV
12-01 08:31:13  Started playing American Dad - S01E01 - Pilot.avi on your Vizio Smart TV
12-01 08:34:10  Stopped playing American Dad - S01E01 - Pilot.avi on your Vizio Smart TV
12-01 08:34:13  Started playing American Dad - S01E01 - Pilot.avi on your Vizio Smart TV
12-01 08:36:38  Stopped playing American Dad - S01E01 - Pilot.avi on your Vizio Smart TV
Now if I let the TV sit there while it appears frozen, the file will eventually play after something like 5 minutes.

This is what UMS is doing the second I start to play it:

Image

And this is what UMS is doing after the 5 minutes when it ACTUALLY is playing it:

Image

This is the Media info the for the AVI file:

Image

Java is using nearly 1 gig of memory to stream a 174 meg file before it even starts playing 5 minutes later.
Ranger187 wrote:Here's what I've found so far on that AVI file. Keep in mind I'm still working on the American Dad AVI file. That's my baseline test.

If I REM out this in the conf file:

Code: Select all

#TranscodeExtensions=dvr-ms,dvr,mkv,dv,ty,mov,ogm,hdmov,hdm,rmv,rmvb,rm,asf,evo,asx,flv,m2v,mpe,mod,tivo,ty,tmf,ts,tp,m2p,mp4,m4v,avi,wmv,wm,divx,div,flac,mlp,fla,wma,m4a,aac,dts,mka,ape,ogg,shn,mpc,ra,mp2,wv,oma,aa3,gif,png,arw,cr2,crw,dng,raf,mrw,nef,pef,tif,tiff
#StreamExtensions=avi
The AVI file plays INSTANTLY!


Now when I go to the MP4 version of this file DIFFERENT AMERICAN DAD FILE it won't play. Audio and Video not supported <--- Says that on the TV
This mp4 type will need to be corrected and transcoded.

Image

======================================

This file plays fine:

Image

This file doesn't play video, but does audio. It's also an AVI:

Image

===========================

So far it looks like these file types play directly without transcoding:
.avi (xvid/mp3)

These files NEED transcoded:
.mp4 (avc/aac)
.avi (mpeg4-divx5/mp3)

Can someone tell me how I would transcode the mpeg4 / divx to Xvid? As in what I would change to force it to do this? Then I can test that on the TV.

Ranger187
Posts: 72
Joined: Sun Jun 03, 2012 12:11 am
Contact:

Re: Vizio Smart TVs

Post by Ranger187 » Wed Jan 08, 2014 10:43 am

Here's a link to what's supported by the tv so if we can get that DivX file to play, it looks like the other errors are gone.

Image

Ranger187
Posts: 72
Joined: Sun Jun 03, 2012 12:11 am
Contact:

Re: Vizio Smart TVs

Post by Ranger187 » Wed Jan 08, 2014 10:50 am

Trace debug. My bad on not including it.
Attachments
ums_dbg.zip
(336.2 KiB) Downloaded 181 times

Post Reply