13.0.1

Announcements about Universal Media Server
Post Reply
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3658
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

13.0.1

Post by SubJunk »

General:

This release fixes some important bugs with our new features which you reported to us.

Thanks so much to everyone who has provided feedback, including aemondis, fifisave, idontusenumbers, jaimsitecom, Noani61, OldMan100, Skcusime, and Zcooby.

Download:

This release is available on our Patreon page for all subscribers, and will be released publicly during our next release.

Our previous version, 13.0.0, is now available on our download page and from our official mirrors.


Changes since 13.0.0:
  • General:
    - Increased default max memory on Windows
    - Fixed insertion of API metadata
    - Fixed being unable to disable toggles in web settings (#3689)
    - Fixed duplicate entries added to shared content on save when entries were removed
    - Fixed shared content updates not saving (#3697)
    - Fixed running via VS Code
  • Translation updates via Crowdin
    - Catalan (89%) (thanks, Toni Grau i Quellos!)
    - Czech (100%)
    - Korean (100%) (thanks, VenusGirl!)
    - Polish (100%) (thanks, Karol Szastok!)
    - Portuguese (Brazilian) (96%) (thanks, Matias Dos Reis!)
    - Slovak (82%) (thanks, Filip Hanes!)
    - Turkish (100%) (thanks, Burak Yavuz!)
  • Dependencies:
    - Updated all Node.js subdependencies
    - Update dependency @types/node to v18.11.15
    - Update dependency org.slf4j:slf4j-api to v2.0.6
    - Update dependency react-router-dom to v6.5.0
    - Update typescript-eslint monorepo to v5.46.1

Support us:

If you appreciated this release, please consider donating or subscribing. We don't do it for money, but it is nice to offset our expenses.
If you would like your name to be mentioned in our list of supporters, please leave a note with your donation/subscription or message us on here, and we will gladly immortalize your contribution.
User avatar
pipin
Posts: 150
Joined: Fri Dec 28, 2012 12:17 am

Re: 13.0.1

Post by pipin »

Thanks for the release and the hard work with the numerous releases this year.

Happy holidays and I will try to update the german language via crowdin in the next days.
Regards,
Jens
-----------
Devices used with UMS : - Windows 10 PC, Samsung UE32 F4580SS, Samsung UE48H6600
del
Posts: 2
Joined: Wed Sep 04, 2019 9:36 am

Re: 13.0.1

Post by del »

Also big thanks from me to the developer team, hope you had good days thru christmas and have a happy slide or ride into 2023!
UMS FTW
Now I'm donating again to thank you in that way too!
User avatar
KONTROLMASTER
Posts: 29
Joined: Wed Aug 06, 2014 6:54 am
Location: Rusteam
Contact:

Re: 13.0.1

Post by KONTROLMASTER »

Very want this version as a gift tomorrow!!!! Happy New Year to All The Developers!
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3658
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: 13.0.1

Post by SubJunk »

Thanks everyone for your support and kind wishes. Happy holidays!
Darth Ed
Posts: 14
Joined: Sun Jul 03, 2016 5:04 pm

Re: 13.0.1

Post by Darth Ed »

Is there a way to turn off opening the web interface when launching the application? Thanks. Happy New Year!

EDIT: Never mind. I figured it out. It's the "Launch GUI in browser on startup" checkbox under General Settings in the web interface. The first 3 times I tried to "Save" changing that setting, I kept getting an error message saying that the settings couldn't be saved, but, after quitting and re-launching a few times, it eventually saved. Not sure what changed. Possibly something to do with the admin authentication settings I changed.
boss
Posts: 282
Joined: Thu Jun 30, 2016 1:07 pm

Re: 13.0.1

Post by boss »

I have just installed v13.0.1 on my Gentoo Linux headless server.
The problem of not being able to save changes to SERVER SETTINGS from the web interface still persists.
This has not been resolved as yet?

After doing some testing, it seems that the SERVER SETTINGS to get saved but the pop-up message saying they were not saved still appears.
Also, 1 other issue.
I go to the web interface (port 9001) and SETTINGS are in the menu,
If I close the browser and open it again, the SETTINGS are not in the menu.
Then if I restart UMS, SETTINGS are in the menu again.
Post Reply