Roku Ultra errors out on most content

For help and support with Universal Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
wat4
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2018 3:49 am

Roku Ultra errors out on most content

Post by wat4 » Fri Nov 23, 2018 3:12 pm

Was using 7.4 for the longest time without issue until I told my S/O to try her shows on the roku, most wont work at all I get either a timeout or just cant play media error. Everything works fine on the PS3/4 side of things its just the roku is always finicky about this, anyway, logs are posted below:
Attachments
ums_dbg.zip
(693.32 KiB) Downloaded 158 times

User avatar
Sami32
Posts: 852
Joined: Mon Apr 11, 2016 5:09 am

Re: Roku Ultra errors out on most content

Post by Sami32 » Sat Nov 24, 2018 9:45 am

You have forgotten to set the logging level to TRACE before producing your log so sadly this one is not very useful...

Edit:
As a side note, many of your AVI, MP4 and JPEG files seem broken. Not sure if that come from incomplete torrent downloads or HDD corruption.

Edit:
Also if i cannot really see more deeply from your log, it seem related to the recent request handler refactoring that is still a work in progress.

wat4
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2018 3:49 am

Re: Roku Ultra errors out on most content

Post by wat4 » Sat Nov 24, 2018 2:28 pm

how about this one
Attachments
ums_dbg2.zip
(533.84 KiB) Downloaded 160 times

User avatar
Sami32
Posts: 852
Joined: Mon Apr 11, 2016 5:09 am

Re: Roku Ultra errors out on most content

Post by Sami32 » Mon Nov 26, 2018 10:56 am

Hum...i don't see anything wrong related to subtitles, only some old bugs.
It seem that you only get that issue while streaming (not transcoding), so do that mean that transcoding work correctly for you?

Are you saying that you only get issue when playing media with subtitles only?
Whatever UMS version is used, you get that same issue?
Do only some formats have that issue or only AVI?
Do you get that same issue when playing your media from the #--TRANSCODE--# folder?

wat4
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2018 3:49 am

Re: Roku Ultra errors out on most content

Post by wat4 » Tue Nov 27, 2018 6:34 am

It wont play at all, when I go to watch any of the content on the roku most of it errors out and doesn't even start to play at all, I don't know where the subtitles thing come from all the of the TV shows don't even play.

Are you saying that you only get issue when playing media with subtitles only?
- I dont know where this issue with subtitles came up but most file wont play and produce this error. What I have encountered is the TV shows wont play in whatever format they are encoded in, .mkv or .avi etc. Other files like actual movies play fine so I don't get it

Whatever UMS version is used, you get that same issue?
- I'm using the latest 7.6 I believe.

Do only some formats have that issue or only AVI?
- Its only TV shows that I notice the issue, they can be several file formats .avi or .mkv

Do you get that same issue when playing your media from the #--TRANSCODE--# folder?
- Tried that but same result only an error.

User avatar
Sami32
Posts: 852
Joined: Mon Apr 11, 2016 5:09 am

Re: Roku Ultra errors out on most content

Post by Sami32 » Thu Nov 29, 2018 5:58 am

I can see that AVI have probably never worked correctly, but i'm not sure if Roku has ever been really supported or that a recent additional bug have broken the support.

Could you try with an older UMS version? 6.7.4 should be a good start IMO.
https://sourceforge.net/projects/unimed ... 0Releases/

wat4
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2018 3:49 am

Re: Roku Ultra errors out on most content

Post by wat4 » Thu Nov 29, 2018 5:07 pm

In my experience the roku plays the avi movies fine, its just something with the TV shows that it doesn't like there have been a couple things I have watched that were .avi files.

User avatar
Sami32
Posts: 852
Joined: Mon Apr 11, 2016 5:09 am

Re: Roku Ultra errors out on most content

Post by Sami32 » Thu Nov 29, 2018 10:05 pm

I was just saying that the actual UMS FFmpeg command line will fail as it do now for you, as your log clearly show.

User avatar
valib
Developer
Posts: 673
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:11 am

Re: Roku Ultra errors out on most content

Post by valib » Sat Dec 01, 2018 12:43 am

There is a bug in the Roku-TV8.conf. At line

Code: Select all

Supported = f:mpegts    v:h264                                      a:aac-lc-lc|lpcm|mp2|mp3                m:video/mpeg         n:2
there is aac-lc-lc but must be only aac-lc. The line must be

Code: Select all

Supported = f:mpegts    v:h264                                      a:aac-lc|lpcm|mp2|mp3                m:video/mpeg         n:2
Fix it and do new test.

wat4
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2018 3:49 am

Re: Roku Ultra errors out on most content

Post by wat4 » Sun Dec 02, 2018 6:57 am

I changed that line in the roku conf and no change sadly, below are the debug logs.
Attachments
ums_dbg3.zip
(1.23 MiB) Downloaded 150 times

Post Reply