Sony Bravia KDL-32EX650 not recognizing UMS

For help and support with Universal Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
Post Reply
lorenzo_cro
Posts: 1
Joined: Thu Dec 27, 2018 1:19 am

Sony Bravia KDL-32EX650 not recognizing UMS

Post by lorenzo_cro » Thu Dec 27, 2018 1:29 am

Hello everyone,

Few years back I used PS3 media server with which I could stream movies to my DLNA-compatibile TV, but I had some problems (like stuttering). Today I wanted to try again, this time using UMS.
I installed it, configured library and it immediately found my TV, but from TV I can't access the server. It is not visible at all. So I fired up my PS3 and everything works fine.

Now the question is - why I can't access to UMS server via my TV? I tried to disable my firewall, but it didn't work. I even tried to install it onto secondary PC, but the same thing happen. I pasted debug information down below. Please, help :)

Thanks!
Attachments
ums_dbg.zip
(33.31 KiB) Downloaded 77 times

User avatar
Sami32
Posts: 852
Joined: Mon Apr 11, 2016 5:09 am

Re: Sony Bravia KDL-32EX650 not recognizing UMS

Post by Sami32 » Wed Jan 02, 2019 6:56 am

Hello,

If disabling all your firewall didn't make the difference, then i'll suspect your Sony TV configuration. Some TV like Panasonic need that we set, authorize a specific network.
I'm not familiar with Sony renderers but it shouldn't hurt to look at it ;)

Happy new year.

EnumOlive
Posts: 16
Joined: Fri Dec 14, 2018 8:28 am

Re: Sony Bravia KDL-32EX650 not recognizing UMS

Post by EnumOlive » Wed Jan 02, 2019 1:58 pm

Hi

You could try manually setting the network interface.

Go to the General Configuration tab and under Network Settings (Advanced) use the dropdown for Force networking on interface: to choose your local network.

Please let us know if this works for you.

Post Reply