"Cannot play media" on PS4 after pausing or tracking

For help and support with Universal Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
Post Reply
ugottjon
Posts: 1
Joined: Sat Jan 11, 2020 8:50 am

"Cannot play media" on PS4 after pausing or tracking

Post by ugottjon » Sat Jan 11, 2020 8:55 am

Hello,

I used UMS with the PS4 Media Player. Videos play fine, however, I did notice when pausing a video, after trying to play again the video usually errors our saying "Media cannot be played." At this point I can play the video again from the menu and it will either start from the beginning or the part where I left off. If I have to start from the beginning, I can usually track to where I was in the video, but it either gives the same "media cannot be played" message or if it does play the video it is super choppy and laggy for a few seconds. I primarily use .mkv files.

Any thoughts on what the cause might be and how to fix it? I'm also running on some older hardware so that could be the culprit, but I want to see if there are any settings I could change or something wrong with my set up before I consider investing in newer hardware.

Thank you!

Nadahar
Posts: 1537
Joined: Tue Jun 09, 2015 5:57 pm

Re: "Cannot play media" on PS4 after pausing or tracking

Post by Nadahar » Sat Jan 11, 2020 10:15 am

This is probably caused by bugs/shortcomings in UMS and isn't directly configurable. That said, there could be configuration options that impacts the bug unintentionally, but there's no "straight forward" way to remedy this. I doubt your old hardware is related, if that was the problem, you should get issues while playing normally in that it couldn't "keep up".

User avatar
mik_s
Moderator
Posts: 92
Joined: Wed Aug 23, 2017 11:03 pm
Location: UK

Re: "Cannot play media" on PS4 after pausing or tracking

Post by mik_s » Sat Jan 11, 2020 4:00 pm

I have the same issue when using my ps4 to watch transcoded videos. If I pause then resume then I get the same error.
So it is very unlikely to be your old hardware (then again my system is nearly 10 years old :lol: ), possibly some issue with the ps4 media player and/or UMS.

Post Reply