[Solved] TSMuxer fails to start

For help and support with Universal Media Server
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
DetectiveKenobi
Posts: 22
Joined: Thu May 06, 2021 6:42 pm

Re: TSMuxer fails to start

Post by DetectiveKenobi »

I downloaded the latest nighty build and tried both Tsmuxer and Tsmuxer-New and still same issue. :cry:
Dang. Welp. Thanks for the help. Looks like it's just an OSX issue.
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3569
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: TSMuxer fails to start

Post by SubJunk »

On my machine I had to set executable permissions and I thought that would cross over into the build but maybe it didn't. Can you try setting the permissions of the tsMuxeR-new file? Via the macOS terminal it should be like:

Code: Select all

sudo chmod 755 tsMuxeR-new
DetectiveKenobi
Posts: 22
Joined: Thu May 06, 2021 6:42 pm

Re: TSMuxer fails to start

Post by DetectiveKenobi »

Tried it from within the UMS folder. Didn't work.
I then went to the download of the latest tsmuxer build and ran it and then copied it over and same thing.
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3569
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: TSMuxer fails to start

Post by SubJunk »

I can't reproduce this anymore on my machine but maybe that's some kind of permissions caching thing. I'm trying to get access to another macbook to test a fresh install on.
What happens when you run that chmod command above? Does the icon change? For me it changed the icon of the tsmuxer files to black like my screenshot, while before they were a different icon
Screen Shot 2021-11-26 at 12.16.56 PM.png
Screen Shot 2021-11-26 at 12.16.56 PM.png (56.51 KiB) Viewed 576 times
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3569
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: TSMuxer fails to start

Post by SubJunk »

I think I have a fix, please test it https://www.universalmediaserver.com/up ... xerfix.dmg
DetectiveKenobi
Posts: 22
Joined: Thu May 06, 2021 6:42 pm

Re: TSMuxer fails to start

Post by DetectiveKenobi »

I installed it and it still the same thing. I did update to OSX Monterrey but still same thing. Gonna try a fresh install of UMS tho.
DetectiveKenobi
Posts: 22
Joined: Thu May 06, 2021 6:42 pm

Re: TSMuxer fails to start

Post by DetectiveKenobi »

Same thing on Version 14.1
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3569
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: TSMuxer fails to start

Post by SubJunk »

Very strange, I even tested it on another machine to make sure. I'll have to give it another think and try
DetectiveKenobi
Posts: 22
Joined: Thu May 06, 2021 6:42 pm

Re: TSMuxer fails to start

Post by DetectiveKenobi »

Here are the debug files.
Attachments
ums_dbg_2021-12-28-22-05.zip
(29.14 KiB) Downloaded 12 times
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3569
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: TSMuxer fails to start

Post by SubJunk »

Thanks. I haven't forgotten about this, will get to another attempt soon
Post Reply