MEncoder and subtitle problem

For help and support with Universal Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply
sanjeev
Posts: 28
Joined: Sun Dec 09, 2012 3:28 pm

Re: MEncoder and subtitle problem

Post by sanjeev » Wed May 22, 2013 6:10 am

Where do I find the AviSynth/MEncode option ? I cannot see that in the list.

kruol
Posts: 3
Joined: Sat May 11, 2013 10:38 am

Re: MEncoder and subtitle problem

Post by kruol » Wed May 22, 2013 6:36 am

AviSynth/Menconder option remains on "Transconding Settings" Tab, in "Video Engines". However to get it able to run you have to install AviSynth. (available on Windows platform).
Look at the tab help on the UMS for better explanation.

sanjeev
Posts: 28
Joined: Sun Dec 09, 2012 3:28 pm

Re: MEncoder and subtitle problem

Post by sanjeev » Wed May 22, 2013 5:10 pm

Thanks. Is there a mac version of AviSynth ? I am on osx 10.8.3 and cannot see these options..

User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3239
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: MEncoder and subtitle problem

Post by SubJunk » Wed May 22, 2013 7:37 pm

Hi sanjeev, unfortunately AviSynth is Windows-only

sanjeev
Posts: 28
Joined: Sun Dec 09, 2012 3:28 pm

Re: MEncoder and subtitle problem

Post by sanjeev » Thu May 23, 2013 9:52 am

Thanks.

So back to the original problem :), any clues on how we can get this running with mencoder ? (ffmpeg is not showing subtitles, else I would have been very happy with ffmpeg as well)

Best
Sanjeev

sanjeev
Posts: 28
Joined: Sun Dec 09, 2012 3:28 pm

Re: MEncoder and subtitle problem

Post by sanjeev » Thu May 23, 2013 8:03 pm

I have tried many configurations and options. Nothing works.

I got ffmpeg subtitles working (the font folder is in the wrong location in osx package), but they do not work on all video files. Very weird.

Given most of my video collection is not working with any engine consistently on UMS, and EVERYTHING is working on PMS 1.81.0, I am forced to switch to using PMS. Unfortunate, but I have no way out and there seems to be no progress even after providing all the logs and details.

This is both on 2.6.4 & 3.0.x

User avatar
Optimus_prime
Posts: 690
Joined: Fri Jun 01, 2012 6:39 pm
Location: Sydney, Australia

Re: MEncoder and subtitle problem

Post by Optimus_prime » Thu May 23, 2013 8:17 pm

Sanjeev, could you tell me the location the font folder is meant to be in so i can change it when it's built next.
sorry you feel that way Sanjeev, hopefully we can fix your problems and you'll come back.
How Ask For Support
Remember, Debug Log's Can/Will Help and Explain your issues, we're not mind reader's but here to help
OS's I Use And Can Assist With: Windows 7/8, Mac OS-X 10.8 & 10.9
Mac OS-X Java 7 Builds Mac OS-X Java 7 Forum

sanjeev
Posts: 28
Joined: Sun Dec 09, 2012 3:28 pm

Re: MEncoder and subtitle problem

Post by sanjeev » Fri May 24, 2013 6:30 am

The "font" folder should be located in the "Resources" folder. In the 3.0.x build, it is in the "Resources/osx/" folder which contains the media executables (mencoder, ffmpeg etc). Needs to be moved one level up. 2.6.4 has the correct font folder location.

I have been a UMS fan and really not happy to move anywhere else. Hope fixes come in soon

Regards,
Sanjeev

User avatar
Optimus_prime
Posts: 690
Joined: Fri Jun 01, 2012 6:39 pm
Location: Sydney, Australia

Re: MEncoder and subtitle problem

Post by Optimus_prime » Fri May 24, 2013 8:07 am

I'll fix it for you sanjeev, and always let me know of any other issues you have with the OS-X build. 3.0.0-a1 was a manual build process this time round thats why it ended up in the wrong folder. 2.x.x series won't be affected
How Ask For Support
Remember, Debug Log's Can/Will Help and Explain your issues, we're not mind reader's but here to help
OS's I Use And Can Assist With: Windows 7/8, Mac OS-X 10.8 & 10.9
Mac OS-X Java 7 Builds Mac OS-X Java 7 Forum

sanjeev
Posts: 28
Joined: Sun Dec 09, 2012 3:28 pm

Re: MEncoder and subtitle problem

Post by sanjeev » Fri May 24, 2013 9:08 am

Thanks a bunch. Now really waiting for a fix on mencoder not working. ffmpeg has never been reliable for me (w.r.t subtitles).

eager to see a fix...till then I will live with PMS 1.81

Post Reply