New version for Father's Day NZ

Announcements about Universal Media Server
Post Reply
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3505
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

New version for Father's Day NZ

Post by SubJunk »

General:

Happy Father's Day, New Zealand! To all you fathers (and those fulfilling that role) out there trying your best, you are so important and awesome. Enjoy your day :)

This release adds a link to changes within the auto updater, improves performance, support for LG TVs, and fixes bugs.


Download:

Downloads for Windows, macOS and Linux, and commands for Docker and Homebrew are available on our download page or from our official mirrors.


Changes since 10.10.1:
  • General:
    • Added link to changelog in auto updater (thanks, Patrick!)
    • Fixed Dolby Vision video being detected as Digital Video (dv)
    • Fixed browsing on some renderers
    • Fixed tsMuxeR not working on macOS (thanks, justdan96!)
  • Renderers:
    • Improved support for subtitles on LG OLED TVs
  • Translation updates via Crowdin:
    • Chinese (Traditional) (95%) (thanks, Gene Wu!)
    • Czech (99%)
    • Danish (100%) (thanks, NCAA!)
    • Dutch (97%) (thanks, Jos van der logt!)
    • Finnish (100%) (thanks, Esko Gardner!)
    • Korean (100%) (thanks, VenusGirl!)
    • Polish (100%) (thanks, Karol Szastok!)
    • Portuguese (99%) (thanks, mariopinto!)
    • Spanish (100%) (thanks, edwardalvarez2011!)
    • Turkish (100%) (thanks, Burak Yavuz and Erdin Koc!)
    • Ukrainian (19%) (thanks, Paul Furlet!)
  • Dependencies:
    • Bump checkstyle from 8.45.1 to 9.0
    • Bump JNA from 5.8.0 to 5.9.0
    • Bump oshi-core from 5.8.0 to 5.8.1
    • Bump tsMuxeR to 2021-09-02-01-59-46

Donate:

If you appreciated this release, please consider donating to UMS via Patreon, Open Collective, PayPal or cryptocurrency.
User avatar
pipin
Posts: 143
Joined: Fri Dec 28, 2012 12:17 am

Re: New version for Father's Day NZ

Post by pipin »

Thanks for the release.

Working fine so far, as all the lastest versions. : :)
Regards,
Jens
-----------
Devices used with UMS : - Windows 10 PC, Samsung UE32 F4580SS, Samsung UE48H6600
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3505
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: New version for Father's Day NZ

Post by SubJunk »

pipin wrote: Wed Sep 08, 2021 12:59 am Thanks for the release.

Working fine so far, as all the lastest versions. : :)
Thanks for letting us know, pipin :D
boss
Posts: 233
Joined: Thu Jun 30, 2016 1:07 pm

Re: New version for Father's Day NZ

Post by boss »

On my Gentoo Linux server, V10.11.0 won't start. There are no logs generated as UMS is not starting.
It has to be with the inbuilt Java in UMS.

My server already has Java on it and if I modify UMS.sh to stop the UMS inbuilt Java from starting, UMS starts fine.
Is this by design, that if a Linux server already has Java, the UMS inbuilt Java must be disabled.
EG:
ORIGINAL (UMS does not start)
# Use our JVM if it exists
if [ -f jre8/bin/java ]; then
JAVA="jre8/bin/java"
fi

MODIFIED (UMS starts)
# Use our JVM if it exists
##if [ -f jre8/bin/java ]; then
## JAVA="jre8/bin/java"
##fi

Thanks
PS: I tried something, I copied jre15 from a previous UMS install to V10.11.0 and modified UMS.sh to:
# Use our JVM if it exists
if [ -f jre15/bin/java ]; then
JAVA="jre15/bin/java"
fi

And that works fine.
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3505
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: New version for Father's Day NZ

Post by SubJunk »

Hi boss,
We made a mistake with a recent Java update for Linux x86 builds, and accidentally included the x64 Java version. It has been fixed in the repository and it will get released in the next couple of days. Sorry for the inconvenience!
boss
Posts: 233
Joined: Thu Jun 30, 2016 1:07 pm

Re: New version for Father's Day NZ

Post by boss »

V10.12.0 does not have the Java problem on my Linux server.
Thanks
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3505
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: New version for Father's Day NZ

Post by SubJunk »

boss wrote: Mon Sep 20, 2021 1:52 pm V10.12.0 does not have the Java problem on my Linux server.
Thanks
Thanks for confirming :)
Post Reply