Channels Plugin

Discuss third party additions, plugins and translations for Universal Media Server
pen
Posts: 60
Joined: Mon Sep 02, 2013 11:47 pm

Re: Channels Plugin

Post by pen » Sat Dec 13, 2014 10:25 am

Bingo!

Thank's
Pen
Server Ubuntu 12.04, Renderer Samsung 46D6300

kastaldi
Posts: 3
Joined: Tue Dec 09, 2014 3:13 am

Re: Channels Plugin

Post by kastaldi » Sat Dec 13, 2014 10:00 pm

SharkHunter wrote:kastaldi - It looks like you try to use VLC for web videos. Change so ffmpeg is used instead. Plus I'm fairly certain the youtube-dl script changed so a new one should be used. I'll see if I can add this to the Channels bundle shortly, otherwise grab a new one from here http://rg3.github.io/youtube-dl/
Thank you !!! I will try again and let you know. :)

kastaldi
Posts: 3
Joined: Tue Dec 09, 2014 3:13 am

Re: Channels Plugin

Post by kastaldi » Mon Dec 15, 2014 6:21 am

SharkHunter wrote:kastaldi - It looks like you try to use VLC for web videos. Change so ffmpeg is used instead. Plus I'm fairly certain the youtube-dl script changed so a new one should be used. I'll see if I can add this to the Channels bundle shortly, otherwise grab a new one from here http://rg3.github.io/youtube-dl/
Well I tried over and over but still no luck. I downloaded and copied the executable youtube-dl in the /user/local/bin and it works because I manually downloaded some youtube videos but it doesn't work with your plugin. Moreover I always see VLC written in the CHANNELS.LOG and I don't know how to change the engine.
FFMpeg and Mencoder are in the system path and UMS use them when using the #TRANSCODE folder as I can see from the full DEBUG.LOG.

This is my local user UMS.conf http://pastebin.com/vsSwmrCh

infidel
Developer
Posts: 571
Joined: Thu Jul 12, 2012 5:37 am

Re: Channels Plugin

Post by infidel » Mon Dec 15, 2014 8:32 am

kastaldi wrote:I downloaded and copied the executable youtube-dl in the /user/local/bin
The UMS plugin installer for Channels isn't really linux-aware and treats all installations as Windows. You'll need to repair your UMS.conf by hand, specifically

Code: Select all

youtube-dl.path =  /usr/local/bin/youtube-dl
Any paths with backslashes in your UMS.conf are a result of this issue.

User avatar
SharkHunter
Developer
Posts: 669
Joined: Fri Jun 01, 2012 9:36 pm

Re: Channels Plugin

Post by SharkHunter » Sat Dec 27, 2014 12:38 am

Hi people and merry xmas (or god jul)!

I've published a new version of Channels (2.25) with some new stuff to trim away unwanted matches. SVTPlay has been updated to use this so have a look.
For those that thinks sports is fun the wiziwig channel got an update so you now can use AceStream. BUT!!!! You must use a AceStream proxy! Sad yes but it takes to long to launch the ace stream player and most renders gives up before. This proxy program (in python should work everywhere) does the job. If time increases it might make it into the Channel installer :)
https://github.com/ValdikSS/aceproxy

As a side note if you know your way around you could hack the myp2p.ch file to make it so that the proxy runs on a separate computer for example a raspberry pi...
We reject: kings, presidents and voting.
We believe in: rough consensus and running code.

bartsimp
Posts: 1
Joined: Sat Dec 27, 2014 2:33 am

Re: Channels Plugin

Post by bartsimp » Sun Dec 28, 2014 9:33 pm

Hello, I am not able to play Youtube videos on XBMC. Here are my log files. What's wrong? Can you help me ?

[update]
I realized that for the url of youtube (like https://www.youtube.com/watch?v=....... ), UMS can't solve them alone and uses the FFmpeg Web Video.
FFmpeg Web Video use an ExternalFactory.resolveURL().
I have installed channels to do this work, but I still can't get the correct url to pass to ffmpeg
Attachments
ums_dbg.zip
(30.54 KiB) Downloaded 155 times

nerotic
Posts: 1
Joined: Mon Feb 16, 2015 9:59 am

Re: Channels Plugin

Post by nerotic » Mon Feb 16, 2015 10:57 am

Hello all,

I just became aware of UMS and am testing it as a possible Plex replacement.

The chennels plugin is giving me a bit of grief, specifically the following bit. If any one has any ideas on what I might be doing wrong please feel free to swoop in and save the day :)

Code: Select all

02-15 23:38:43  Exception in thread "main" java.lang.NoSuchMethodError: net.pms.PMS.getRegistry()Lnet/pms/io/WinUtils;
02-15 23:38:43  	at com.sharkhunter.channel.ChannelCfg.setEngines(ChannelCfg.java:324)
02-15 23:38:43  	at com.sharkhunter.channel.ChannelCfg.validatePMSEncoder(ChannelCfg.java:314)
02-15 23:38:43  	at com.sharkhunter.channel.ChannelCfg.commit(ChannelCfg.java:282)
02-15 23:38:43  	at com.sharkhunter.channel.CH_plugin.<init>(CH_plugin.java:59)
02-15 23:38:43  	at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
02-15 23:38:43  	at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
02-15 23:38:43  	at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
02-15 23:38:43  	at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Unknown Source)
02-15 23:38:43  	at java.lang.Class.newInstance(Unknown Source)
02-15 23:38:43  	at net.pms.external.ExternalFactory.instantiateLateListeners(ExternalFactory.java:431)
02-15 23:38:43  	at net.pms.PMS.init(PMS.java:686)
02-15 23:38:43  	at net.pms.PMS.createInstance(PMS.java:1072)
02-15 23:38:43  	at net.pms.PMS.main(PMS.java:1174)
Attachments
ums_dbg.zip
(24.99 KiB) Downloaded 136 times

pen
Posts: 60
Joined: Mon Sep 02, 2013 11:47 pm

Re: Channels Plugin

Post by pen » Thu Apr 16, 2015 10:12 pm

Hi Sharkhunter.

I upgraded to plugin 2.25 and svt.ch 1.0. However it seems like the page_split doesn't work. Going into A-Z Aktuellt for instance the WEB interface hangs for several minutes until it finally shows an empty folder. The hang only occurs for program folders inside A-Z. Could this give you enough of a hint or should I try to get channel logs (there is no useful info in the UMS log)?

I'm using UMS 4.2.0 - could that be a problem - guess not?
I'm using Linux - could this be the issue?

SVT flow works.
SVT oppet arkiv does not hang but results in empty folders, but I guess that's the standard problem with ever changing HTML code.

Pen
Server Ubuntu 12.04, Renderer Samsung 46D6300

swiftprince
Posts: 4
Joined: Thu Apr 16, 2015 7:52 pm

Re: Channels Plugin

Post by swiftprince » Thu Apr 30, 2015 4:53 am

kastaldi wrote:
SharkHunter wrote:kastaldi - It looks like you try to use VLC for web videos. Change so ffmpeg is used instead. Plus I'm fairly certain the youtube-dl script changed so a new one should be used. I'll see if I can add this to the Channels bundle shortly, otherwise grab a new one from here http://rg3.github.io/youtube-dl/
Well I tried over and over but still no luck. I downloaded and copied the executable youtube-dl in the /user/local/bin and it works because I manually downloaded some youtube videos but it doesn't work with your plugin. Moreover I always see VLC written in the CHANNELS.LOG and I don't know how to change the engine.
FFMpeg and Mencoder are in the system path and UMS use them when using the #TRANSCODE folder as I can see from the full DEBUG.LOG.

This is my local user UMS.conf http://pastebin.com/vsSwmrCh

Hi all,

I'm facing a "youtube vs. channel plugin and ffmpeg" related problem like this, and I think that the problem is, like in this case, that ffmpeg (and in extension mencoder) is not capable to resolve the HTTPS or TLS connection with youtube. There's no problem with the local files, but, when UMS tries to connect to youtube (https) ffmpeg and mencoder throws an "-1" error (sometimes) or a Java Exception.
I've tried with a FFmpeg version (the latest) with gnutls support and it works fine till the encoding pipe goes to mencoder (without https support). Of course it fails. So, the questions is (and the solution, I guess) ... is there any version of mencoder with the gnutls support enabled (Windows x86)???

Post Reply