UMS 5.0.0-a1 (Bugs)

Download and discuss official beta builds here
Echuir
Posts: 4
Joined: Fri Oct 24, 2014 9:21 pm

UMS 5.0.0-a1 (Bugs)

Post by Echuir »

Unable to get subtitles in this version even tho they are in the mkv file and work fine on Plex.
Vallimar
Posts: 36
Joined: Fri Oct 04, 2013 1:15 pm

Re: UMS 5.0.0-a1 (Bugs)

Post by Vallimar »

Subs are working fine for me. Tested several files with ffmpeg and mencoder.
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3274
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: UMS 5.0.0-a1 (Bugs)

Post by SubJunk »

Hi Echuir, please include logs so we can see what's going wrong :)
Thanks Vallimar :)
Madoka
Posts: 328
Joined: Fri Jun 01, 2012 12:51 pm

Re: UMS 5.0.0-a1 (Bugs)

Post by Madoka »

Setting web_enable = false

results in an:

Code: Select all

10-24 21:05:44  Enabled 1 configurations, listed in order of loading priority:
10-24 21:05:44  :   PlayStation 3
10-24 21:05:44  A serious error occurred during PMS init
java.lang.NullPointerException: null
	at net.pms.PMS.getWebServer(PMS.java:1194) [ums.jar:5.0.0-a1]
	at net.pms.network.UPNPHelper.getHttpControlHandler(UPNPHelper.java:110) ~[ums.jar:5.0.0-a1]
	at net.pms.network.UPNPHelper.init(UPNPHelper.java:104) ~[ums.jar:5.0.0-a1]
	at net.pms.PMS.init(PMS.java:578) [ums.jar:5.0.0-a1]
	at net.pms.PMS.createInstance(PMS.java:1066) [ums.jar:5.0.0-a1]
	at net.pms.PMS.main(PMS.java:1168) [ums.jar:5.0.0-a1]
Also, perhaps if web_enable = false, the Menu Item "Web Interface" could be hidden as well?

Edit: Maybe it's intentional, but the estimated speed is shown with about 10 decimal places, like 277.13216565431.
ums_dbg.zip
(15.13 KiB) Downloaded 370 times
Last edited by Madoka on Sun Oct 26, 2014 7:45 am, edited 1 time in total.
Echuir
Posts: 4
Joined: Fri Oct 24, 2014 9:21 pm

Re: UMS 5.0.0-a1 (Bugs)

Post by Echuir »

Ok I have included a debug log.
Attachments
debug.log
(82.77 KiB) Downloaded 348 times
Madoka
Posts: 328
Joined: Fri Jun 01, 2012 12:51 pm

Re: UMS 5.0.0-a1 (Bugs)

Post by Madoka »

5.0.0 a1 does not defer to MEncoder for files with embedded fonts, unlike 4.2.1.
ums_dbg.zip
(70.92 KiB) Downloaded 404 times
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3274
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: UMS 5.0.0-a1 (Bugs)

Post by SubJunk »

Madoka wrote:Setting web_enable = false

results in an:

Code: Select all

10-24 21:05:44  Enabled 1 configurations, listed in order of loading priority:
10-24 21:05:44  :   PlayStation 3
10-24 21:05:44  A serious error occurred during PMS init
java.lang.NullPointerException: null
	at net.pms.PMS.getWebServer(PMS.java:1194) [ums.jar:5.0.0-a1]
	at net.pms.network.UPNPHelper.getHttpControlHandler(UPNPHelper.java:110) ~[ums.jar:5.0.0-a1]
	at net.pms.network.UPNPHelper.init(UPNPHelper.java:104) ~[ums.jar:5.0.0-a1]
	at net.pms.PMS.init(PMS.java:578) [ums.jar:5.0.0-a1]
	at net.pms.PMS.createInstance(PMS.java:1066) [ums.jar:5.0.0-a1]
	at net.pms.PMS.main(PMS.java:1168) [ums.jar:5.0.0-a1]
Also, perhaps if web_enable = false, the Menu Item "Web Interface" could be hidden as well?

Edit: Maybe it's intentional, but the estimated speed is shown with about 10 decimal places, like 277.13216565431.
ums_dbg.zip
Thanks for this, we will hopefully have that fixed soon :)
Echuir wrote:Ok I have included a debug log.
Thanks for that :) But we need it to be a trace log, please follow the instructions in my signature.
Madoka wrote:5.0.0 a1 does not defer to MEncoder for files with embedded fonts, unlike 4.2.1.
ums_dbg.zip
Thanks for pointing this out, I've reproduced it and will attempt to fix it :)
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3274
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: UMS 5.0.0-a1 (Bugs)

Post by SubJunk »

Madoka wrote:5.0.0 a1 does not defer to MEncoder for files with embedded fonts, unlike 4.2.1.
ums_dbg.zip
This is fixed now :)
Madoka
Posts: 328
Joined: Fri Jun 01, 2012 12:51 pm

Re: UMS 5.0.0-a1 (Bugs)

Post by Madoka »

Thanks, SJ!!

Also, I wasn't clear above. The error I mentioned earlier with web_enable = false occurs when you chose the Web Interface menu option, not just in starting UMS.

Looking forward to a2!
User avatar
SubJunk
Lead Developer
Posts: 3274
Joined: Sun May 27, 2012 4:12 pm

Re: UMS 5.0.0-a1 (Bugs)

Post by SubJunk »

Madoka wrote:Thanks, SJ!!

Also, I wasn't clear above. The error I mentioned earlier with web_enable = false occurs when you chose the Web Interface menu option, not just in starting UMS.

Looking forward to a2!
Oh ok, it happens for me on startup too, weird :)
Post Reply